Kontakt 180Grader.dk
16

Skrevet af slettet bruger 1099 516 dage siden - Direkte link

Det er jo direkte skandaløst. Bille August, Christina Rosendahl mv er reelt danmarks bedst betalte kontanthjælpsmodtagere.  Det lyder faktisk som en rigtig fed fidus : Hvis man er et navn, eller allerede i gamet - man skal blot have lavet en enkelt eller to ukendte film (på støtte) - eller har de rigtige forbindelser (måske tager kokain med filmkonsulenten) kan man åbenbart søsætte det ene kryptofilm-projekt efter det andet, og så ellers leve i årevis af statens subsidier. Øjensynligt ingen skelen til om filmene realiseres, eller om man har 2-3-4-5 projekter i gang i forvejen, når kassen er tom og man har fundet på et nyt projekt. 

Brancheforeningens undersøgelse løfter også sløret for, at Det Danske Filminstitut gennem den såkaldte 60/40-ordning i gennemsnit har betalt 31 kroner i støtte til hver dansk biografgæst i perioden 2002-2011.

WTF? Det er da isoleret set fint nok at staten fremmer danske film, sådan af kulturelle og nationale årsager, men det der er jo helt sindssygt. 

I den anden, mere succesfulde ende af skalaen (...) Nørgaard har instrueret 'Klovn', som kun har fået 7,35 kroner i støtte pr. solgt biografbillet.

Har danske skatteydere virkelig betalt kr 7.35 per solgt biografbillet til Klovn, en inferiør omgang bras man ellers kunne forestille sig sagtens kunne hvile i sig selv? Det lyder også som en rigtig fed fidus, et slags scam :

 

1) først laver man et dansk bastardiseret plagiat af Curb your Enthusiasm, på rare støttekroner, uden risiko 

 

2) så tjener man kassen på at få vist sin statsstøttede TV-serie på statens TV-kanal, i uendelig sløjfe

 

3) når sucessen så er hjemme får man statsstøtte til at lave en spillefilm over temaet

 

4) man kan gå grinende hele vejen ned til banken - staten har betalt gildet, ingen risiko - men man stryger hele overskuddet, altså det man reelt har malket staten for


Skrevet af Hans Vestergaard 516 dage siden - Direkte link

Bundråden og korrupt, så enkelt er det.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Film

25
40
44
33
27
6
22
27
8
3
8
4
21
21
12
11
19
13
13
56