Kontakt 180Grader.dk
2

Skrevet af slettet bruger 1578 570 dage siden - Direkte link

Kasper

 

Som sagt ros for at tage fat i flere af problemerne.

 

Men du skriver

Kunstbevægelsen på dansk cloud-server med management
Men Kunstbevægelsen kommer til at ligge i et af Europas eller i hvert Danmarks bedste datacentre på en managed cloud-server med fuld management. Det glæder mig. Ligeså glæder det mig, at der ikke deles brugerdata (selv om det er i anonymiseret og aggregeret form) med tredjepart under amerikansk lovgivning, for projektet kører Piwik i stedet for Google Analytics. Så al webnalyse-data kommer til at ligge sikkert og trygt på cloud-serveren.

 

Hvad kan ligge "sikkert og trygt" på cloud-serveren? Er der tale om anonyme data (anonymiseret/krypteret UDENFOR cloud) eller blot en påstand/løfte om ikke at dele disse med tredjepart uanset om det er under amerikansk eller dansk lovgivning?

 

Hvis det er sidstnævnte, så misser du problemet med at cloud blot er  - med f.eks. Poul-Henning Kamps udtryk - "en mainframe uden sikkerhed".

 

Hvad tror du giver mest adgang til data - US Patriot eller f.eks. dansk skattelovgivning - og hvordan sikrer du herimod? Med sidstnævnte f.eks. en hysterisk paranoid dansk embedsmandskultur som vil gå stadigt længere for at indkræve til den synkende velfærds-tanker, en kreativ kriminel eller cloud-operatøren som ikke kan holde sine kleptomanpølser fra de data, de har kontrol over.


Skrevet af Kasper Bergholt 570 dage siden - Direkte link

@Vurderselv -- 


Igen gode spørgsmål. Hvad angår det tekniske setupkan jeg henvise til:

http://www.netgroup.dk/wp-content/uploads/Netgroup-Teknisk-Profilbrochure.pdf

 

Jeg har haft telefonsamtaler og mailkorrespondance med dem, og det personale, der har fysisk adgang til serverne, der driver clouden har alle en ren straffeattest. 

Hvad angår personfølsomme oplysningner, så afhænger det af, hvordan man definerer det. Wordpress gemmer navn (som kan være anonymt) og e-mail-adresse. Om det bliver anonymiseret skal jeg ikke kunne sige, men jeg tror det ikke.

 

Jeg siger ikke, jeg er kommet 100% i mål, og jeg stræber ikke efter at være fuldkommen.

 

Men jeg synes, det har været en god og sund øvelse. Og du skal have tak for dine skarpe og semi-paranoide indspark.

 

Har du et link til den EU-paragraf (var det 22), du omtalte tidligere?


Skrevet af slettet bruger 1578 570 dage siden - Direkte link

Så Netgroup-link.  Tjahh - sikker er den ikke. Det bliver cloud aldrig. Der skal blot en bevidst eller kriminelt inficeret enhed til at bryde sikkerheden i hele systemet. Det er ikke engang teoretisk sandsynligt at kunne undgå det. Bortset herfra er det ejerne selv inkl. dem som kan udøve magt over ejerne - ikke de ansatte eller eksterne kriminelle - som udgør det største sikkerhedsproblem ved cloud.

 

Du bør betragte Cloud som publilkation - fordi det er til vished grænsende sandsynligt at data ender online. Antag det fra starten, så går du ikke galt i byen.

 

Anonymitet er veldefineret - både forskningsmæssigt og Persondatalovigvningen definderer det legalt. Hvis du KAN identificeres inkl. 3. parts medvirken, så er det personhenførbart.

 

Men bemærk at jeg ikke har tale om anonymitet. Du kan godt være ansvarlig, dvs. betinget identificerbar udenfor cloud, uden at sikkerheden i transkationen er ødelagt.

 

Det afgørende er, at du ikke arbejder med personhenførbare data i cloud-systemet, dvs. du må ikke engang have adgang til ip-adressen. Det er i liberal og markedsmæssig forstand kritisk - fordi det er her magten overgår fra person til system.

 

Du finder masser af kommentarer til draft

Her det parallelle paranoide spor.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra IT

11
9
13
5
4
43
5
6
10
30
29
8
3
14
8
9
2
29
20
12

Om Kasper Bergholt
Interesser: Sociale medier & cloud-teknologi.

Se Kasper Bergholts profil
eller
Følg Kasper Bergholt