Boligejere frygter stigende afgifter - Bolig - Privatøkonomi

Jeg tænker, som der står i artiklen at stigende skatter og udgifter til det offentlige samt stigende energipriser og energiafgifter er det, der ...

Ikke angivet Ikke angivet,

18/06/2014

Jeg tænker, som der står i artiklen

at stigende skatter og udgifter til det offentlige samt stigende energipriser og energiafgifter er det, der bekymrer de danske boligejere mest.

"Det, der bekymrer boligejerne, er magtesløsheden. At de ikke selv kan gøre noget. Og stigende grundskyld kan de ikke gøre noget ved, med mindre de vil flytte til en anden kommune. Samtidig er det svært at vurdere fremtidige stigninger i ejendomsskatterne," forklarer Johan Juul-Jensen.

Sådan utryghed skal man som boligejer gå rundt med i Danmark - fordi, man synes, at en have er godt til sine børn. Hvorfor f.... skal en have beskattes? Fri ejendomsret min bare r...! Det er jo blevet til et andelsmarked, hvor man køber retten til at leje sin ejen bolig+grund.

Og Nationalbanken råder regeringen til at "stramme op". Hvordan er det lige man gør det? Jo, i DK er det noget med meget mere skat på bolig. For det er godt, ikke? I den sammenhæng betyder utrygge boligejere ingenting. Der skal PENGE i kassen.

Se over sundet til Sverige. Dødstabilt boligmarked. Næsten uden den løbende ejendomsskat og grundskyld, som vi har i DK. Hvordan gør de? Det er simpelt. Der er krav om 15% kontant udbetaling ved køb af hus. Jeg boede i Sverige for nogle år siden, da denne procentsats blev sat op fra 10% til 15%. Et stykke tid efter kunne man se, at alle grafer over boligpriser blev parallelforskud netop på det tidspunkt til et lavere niveru, og landet fortsatte, som om intet var hændt.

Da priser er mere stabile i Sverige, så kan en forsigtig konklusion være, at den svenske model med krav til udbetaling er bedre end den danske med høj løbende beskatning. Samtidigt er svenskerne ikke utrygge, osm vi danskere. Har det overhovedet nogen betydning kære politikere? Den svenske model bruger også kun meget få ressourcer fra det offentlige, da det er en simpel model baseret på salgspriser. Det er i hvert tilfælde u-dansk, det der med få offentlige og simple retfærdige systemer.