Kontakt 180Grader.dk
12

Skrevet af Josef Hanji 461 dage siden - Direkte link

De kraftige nedskæringer på uddannelsessystemet i mere end et årti, er den primære årsag til, at flere og flere unge tabes i uddannelsesystemet, og ikke gennemfører folkeskolen. Nedskæringer i det offentlige system har især været et mantra for den nuværende regering, samme nedskæringer er skyld i, at man nu skal vente op til 12 timer på skadestuen. Problemet er ikke folkeskolen, problemet er ikke os der arbejder i den. Problemet er nogle skruppelløse finansspekulanter, både i den private industri og på politiske topposter, der ikke ønsker vækst i den almindelige skatteborgers levevilkår. Multinationale selskaber raver grådigt til sig i øjeblikket, overtager konkursramte virksomheder, i den overordnede plan for at centralisere magten (som overvejende er baseret på økonomi). Herremanden mener, at det er hans ret at ligge med bondens datter - sådan har det altid været, og man er naiv hvis man ikke tror at denne mentalitet stadig gives videre til rigmandsønnerne. Vi der er skatteborgere, er rent metaforisk bondens datter, ejerne af de multinationale selskaber er at betragte som herremænd. Glem alt om din forestilling om at leve i et demokrati, du lever reelt i et oligarki (fåmandsvælde). Få tusinde mennesker ejer størstedelen af verdens rigdomme, i mens milliarder lever i fattigdom. Nu er turen så kommet til europæerne, samme fattigdom vil ramme os, hvis ikke flere har modet til at erkende at verden ikke er lavet af skumfiduser, tager fløjelshandskerne af, kræver korrupte politikere afsat og kriminelle virksomheder (herunder banker) retsforfulgt. Og i den tid, må du så nøjes med butiksansatte, der ikke har fået den fornødne undervisning til at genneføre 9. klasse. 


Skrevet af Christianity 461 dage siden - Direkte link

Wall of text


Skrevet af JensNielsen 461 dage siden - Direkte link

Var det bedre under Nyrup? Brugte Nyrups regering flere penge på den offentlige sektor end nu?


Skrevet af Josef Hanji 461 dage siden - Direkte link

Når du spørger så direkte, er svaret ja. Claus Hjort Frederiksen har aldrig lagt skjul på, at nedskæringer i det offentlige skulle føre til privat vækst, og det er lykkedes under denne regering. Dermed ikke sagt, at jeg på nogen måde foretrækker en socialdemokratisk regering, men ret skal være ret, og det har været nyliberal politik at skære i det ofentlige system.


Skrevet af Jesper G 461 dage siden - Direkte link

Så der er skåret i det offentlige efter Nyrup?


Skrevet af slettet bruger 6003 461 dage siden - Direkte link

Hvordan præcis er der skåret i Folkeskolen, per elev eller bare totalt ?

 

Svar udbedes på denne lodret forkerte påstand.


Skrevet af Josef Hanji 461 dage siden - Direkte link

Ok, jamen så lukkede man altså ikke 182 skoler i DK sidste år, der blev ikke skåret 1.000 lærerstillinger sidste år, der er ikke lige blevet prikket 185 yderligere lærere ud til fyring, der er ikke ansættelsesstop i Frederiksberg kommune og det er skidenemt for nye læreruddannede at få job. Ydermere er der ikke skåret i taxameterordningerne på de videregående uddannelser, MVUerne er ikke omlagt til professionshøjskoler der koster de enkelte uddannelsesinstitutioner flere penge. De uddannelsespolitiske organisationer jubler fordi deres uddannelser prioriteres højt, der laves ikke nyhedsudsendelser om den lave undervisningstid på universiteter og lærerseminarier, alt er som det skal være. Hvis ovenstående ikke har fundet sted, er jeg en løgner - men er det sandt, fremstår du som den uvidende!


Skrevet af Kim Ursin 461 dage siden - Direkte link

Der er skåret 3500  stilinger alene i år (se mit andet indlæg iøvrigt). Men der bruges flere penge på folkeskolen end for ti år siden (skræmmende men sandt).


Skrevet af Kim Ursin 461 dage siden - Direkte link

Der er skåret over 5000 lærerstillinger væk de sidste tre år. At der er nogenlunde samme antal mennesker ansat er fordi over 30% er på nedsat tid. Det skræmmende er dog at staten bruger ligeså mange penge på Folkeskolen i dag som for 10 år siden, men i dag betales lærernes pension af pengene (blev det ændret til så vidt jeg husker i 96?), 19% går til administration og vikardækning er en 18-årig med en dvd i hånden.

 

I forhold til 1970´erne får eleverne i dag 2 års mindre skolegang i folkeskolen, selvfølgelig er der en hel del, der ikke kan følge med for kravene er samtidig skruet væsentlig op.


Skrevet af JensNielsen 461 dage siden - Direkte link

Det er muligt at det har været VK's politik, at der skulle skæres i det offentlige, men de har ikke gjort det. Den offentlige sektor er dyrere end under Nyrup. Der er flere offentligt ansatte end under Nyrup.

Anders Samuelsen er nærmest blevet kaldt for "ekstremist" for at foreslå at vi "kom tilbage til Nyrup niveau".


Så det er muligt du mener/føler at der er blevet skåret kraftigt. Faktum er dog at sektoren koster mere end under Nyrup.

Det kommende valg byder på et "valg" mellem VK som vil hæve skatterne med 18 mia og SSF som vil hæve skatterne med 33 mia. Hvor bliver nedskæringerne af?


Skrevet af Nicolai K. 461 dage siden - Direkte link

Er du fuld?


Skrevet af Josef Hanji 461 dage siden - Direkte link

Jeg er kritisk tænkende realist!


Skrevet af Juul 461 dage siden - Direkte link

Bortset fra de tre sidste ord, så er jeg enig med dig.


Skrevet af LeeKuanYew 461 dage siden - Direkte link

Nu begynder min trolldar at bibbe...


Skrevet af Juul 461 dage siden - Direkte link

Hold op med at skrive lange, underlige rants.

 

 

 

Og hvor er din søn? Jeg skal ligge i med ham.


Skrevet af slettet bruger 6003 461 dage siden - Direkte link

Ja det har i hvert fald intet at gøre med, at vi i snart 3 generationer har opdraget børn der ikke kender til disciplin, grænser og krav og som intet må gøre, som de ikke selv vil.

 

Og nu er de ældste af de børn sør'me gamle nok til at undervise de yngste i folkeskolen.

 

SEND FLERE PENGE, piv piv piv


Skrevet af Kim Ursin 461 dage siden - Direkte link

Det handler vel grundlæggende set om at eleverne dag ud og dag ind får direkte at vide at deres undervisning er ligegyldig. Når man sender en vikar ind med dvd i hånden og denne sidder og facebooker, så fortæller man direkte til eleverne at deres undervisning er komplet ligegyldig. Det er resektløst overfor eleverne.


Skrevet af Cool Carl 461 dage siden - Direkte link

Nu er det jo ikke fordi vi mangler konspirationsteoretikere her på siden. Ingen nævnt, ingen glemt. Men der er da forfriskende, at se en med et utraditionelt udgangspunkt.


Skrevet af Josef Hanji 461 dage siden - Direkte link

Hvilket utraditionelt udgangpunkt? - os du kalder konspirationsteoretikere, men som egentlig bare er kritisk tænkende individer, kommer fra mange forskellige samfundslag, og lader os ikke begrænse af diskurser der søger at regulere, hvad der er rationel tankegang i samfundet.


Skrevet af Cool Carl 461 dage siden - Direkte link

Be my guest :)


Skrevet af Christianity 461 dage siden - Direkte link

De kraftige nedskæringer på uddannelsessystemet i mere end et årti, er den primære årsag til, at flere og flere unge tabes i uddannelsesystemet, og ikke gennemfører folkeskolen. Nedskæringer i det offentlige system har især været et mantra for den nuværende regering, samme nedskæringer er skyld i, at man nu skal vente op til 12 timer på skadestuen.

Men prøv lige at hør, vi bruger flere penge end nogensinde på den offentlige sektor, og i særdeleshed på uddannelse. Måske lærerene skulle se sig selv lidt i øjnene efter de rekord lønstigninger de har fået de seneste år.

 

Derudover så er det jo ikke politikerne der underviser og motivere børnene det er jo lærerene, og derfor ligger ansvaret for den totalt fejlede folkeskole ultimativt hos lærerne selv. Selvom de selvfølgelig aldrig vil indrømme det...


Skrevet af Josef Hanji 461 dage siden - Direkte link

Lærerne uddanner sig primært for at undervise, i dag underviser en lærer ca. 40% af sin arbejdstid, primært fordi læreren pålægges nye arbejdsopgaver af undervisningsministeriet - så er det ikke undervisningsministeriet der er skyld i, at læreren ikke kan udføre den opgave, som de primært uddanner sig til at udføre?


Skrevet af Zenia Grynberg 461 dage siden - Direkte link

Jeg kan give dig ret i at som lærer bliver man pålagt flere og flere irrelevante administrative opgaver. Man bruger færre timer sammen med elever og flere timer bag computer, til møder, som langt fra altid rellevante for vedkommnde og alt mulig andet.

På den måde har vi paradokset! Det gives flere penge til Undervisningsministeriet, dog det bliver skåret ned på uddannelsen og forringet kvalitetten!

Jeg kan se, at problemet ligger ikke i mangel af penge, men i den måde de bliver brugt på. Hvis man stålede mere på lærere, havde mindre kontrol og administration og i hele taget havde forvaltet midler mere fornuftig - ville denne diskussion ikke opstå! Det er lige DERFOR jeg tilslutter mig til LA - som siger - mere fornuft, færre regler, mindre offentlig sektor. Ikke færre lærertimer pr. elev, men mere fornuftig brug af lærertimer!


Skrevet af Josef Hanji 461 dage siden - Direkte link

Tak Zenia, det er meget rigtigt beskrevet. Pengene bruges helt forkert, fordi undervisningsministeriet pålægger skoler og uddannelsesinstitutionerne områder de skal prioritere - elevplaner, afskaffelse af gruppeeksamen (flere eksaminer koster flere penge) og professionshøjskolesammenlægningerne er gode eksempler.


Skrevet af Cool Carl 461 dage siden - Direkte link

I flg. Indenrigsministeriet har den gennemsnitlige bruttoudgift pr. folkeskoleelev pr. år har udviklet sig således siden sidste valg:

2007: 56.004

2008: 58.431

2009: 61.406

2010: 61.801

2011: 59.579

 

6% stigning over 4 år dækker vel knapt nok almindelig inflation.

Kilde: www.noegletal.dk 


Skrevet af LeeKuanYew 461 dage siden - Direkte link

Jeg tror ikke det er der hunden ligger begravet.

http://www.dst.dk/HomeDK/Statistik/nogletal/seneste/Indkomst/Priser/Prisberegner.aspx

 

56.000 i 2007 er 60.022 i 2010.

 

Derudover gør flere penge ikke altid ting bedre. Det kommer sku lige så meget an på hvordan de bliver brugt. 


Skrevet af Mads Lindstrøm 461 dage siden - Direkte link

2000: 44.464

2011: 59.579

 

Gennemsnitlig vækst pro anno = 2,97%


Skrevet af Christianity 461 dage siden - Direkte link

Ifølge danmarks statistik beregner bliver:

 

2000: 44.464,-

til

2010: 54.444,-

 

Så udgifterne er steget mere end inflationen.

 

MEN selv hvis de var uændret eller tilmed faldet marginalt, så ændre det jo ikke på at det er lærerne selv der er skyld i den sølle forfatning som folkeskolen er i nu.

 

Derudover så må man forstå inflationsbegrebet som noget sammesat. Inflationen for mig er ikke nødvenfdigvis det samme som inflationenn for dig. Her må man jo se på hvad der har gjort det dyrer at drive folkeskole de seneste 10 år. Renten er faldet, varme og el priser er steget (vil jeg tro) og prisen på afløning af personale er steget. 


Skrevet af Cool Carl 461 dage siden - Direkte link

2,7% hvis du regner renters rente :) men det skal nu ikke skille os ad. Tilbage står, at folkeskolen ikke er blevet særligt favoriseret i forhold til andre offentlige udgiftsområder.


Skrevet af LeeKuanYew 461 dage siden - Direkte link

Men altså cool carl. Nu må du lige prøve at holde dig på et argument.

 

Hvis folkeskolen ikke har fået ekstra mange penge forklarer det altså ikke noget. Hvorfor er alle dem er 30 og 40 nu så ikke totalt skod, engang brugte man endnu færre penge?

 

Men selv da. Selv hvis vi leger ud fra at der f.eks er blevet skrået 5% ned - burde det virkeligt vælte hele læsset? 5% nedskæring? 


Skrevet af Cool Carl 461 dage siden - Direkte link

Moi ??? - Jeg har intet argumenteret, om folkeskolens kvalitet før, nu eller i fremtiden. Jeg har blot forsøgt at kvalificere Christianity's udsagn om bevillinger til skolen:

 

Men prøv lige at hør, vi bruger flere penge end nogensinde på den offentlige sektor, og i særdeleshed på uddannelse. Måske lærerene skulle se sig selv lidt i øjnene efter de rekord lønstigninger de har fået de seneste år.

 

Det er jo sådan noget V-undervisningsordførersnak, som ikke lige passer med tallene.


Skrevet af Skovgaard 461 dage siden - Direkte link

Hvilke tal?


Skrevet af Cool Carl 461 dage siden - Direkte link

Tallene for bruttoudgift pr folkeskoleelev pr år passer ikke med især V-politikeres proklamationer om, hvor meget de har gjort for folkeskolen.

 

 


Skrevet af _slettet_bruger_4129 461 dage siden - Direkte link

Hvilke proklamationer? Jævnfør tråden ovenfor, så bruges der flere penge på folkeskolen end nogensinde før.

 

Punktum.


Skrevet af Josef Hanji 461 dage siden - Direkte link

Man lukkede 182 skoler sidste år, og skar ca. 1.000 lærerstillinger på landsplan. Nedskæringerne på folkeskoleområdet fortsætter i år, at give lærerne skylden er et udtryk for en forenklet tankegang. Du kan nok så meget diske op med tal fra DS,  men det giver dig ikke et større indblik. Jeg var i tre år bestyrelsesmedlem i Lærerstuderendes Landskreds, jeg sad specielt med de mellemlange videregående uddannelser, det mener jeg er et ret godt udgangspunkt at danne sin mening ud fra. Min og andres konklusion er, at nedskæringerne på uddannelsesområdet, er ødelæggende for dansk uddannelse. Undervisningstiden på seminariet, blev i mens jeg læste skåret med 25% ialt. Ring til PLS, SLS, LL, DGS eller andre studiepolitiske organisationer - og spørg dem om de oplever nedskæringer, i stedet for at hænge jer i tal, man alligevel ikke kan læse noget ud fra.


Skrevet af Juul 461 dage siden - Direkte link

Øh, skal man ringe til QWX, YTS, IKKP, RWZ, BBQ, XXX eller URADICK for at spørge, om de føler nedskæringer i penge, når man har tallet i penge?

 

Er det ikke lidt som at måle temperatur efter, hvordan et par mennesker synes, de har det, når man nu godt kunne bruge et termometer?

 

Var du medlem af RETARD4U også?


Skrevet af slettet bruger 6003 461 dage siden - Direkte link

Naturligvis oplever interessepolitiske organisationer ALTID nedskæringer, selv når de faktisk får flere penge.

 

Det er jo det deres eksistensgrundlag er.


Skrevet af Josef Hanji 461 dage siden - Direkte link

Blev du slået af din lærer Juul, havde du en trist skolegang, og lader du derfor din harme gå ud over mig? Du behøver ikke at svare, din hadske og nedladende retorik er årsagen til, at jeg ikke ønsker at føre en videre dialog med dig.

 

Kbh. - jeg tror du misforstår formålet med studiepolitiske organisationer, men vil man gerne misforstå, så er det helt sikkert også muligt.


Skrevet af _slettet_bruger_4129 461 dage siden - Direkte link

@Hanji vs Juul, du tabte diskussionen grundigt, nådesløst og eklatant her:

[...] spørg dem om de oplever nedskæringer, i stedet for at hænge jer i tal, man alligevel ikke kan læse noget ud fra.

@Hanji vs Kbh, kan du ikke komme med et eksempel på at en af de nævnte organisationer har bedt om, at der allokeres færre eller samme mængde ressourcer til deres område fremover?

 

I modsat fald må vi konkludere, at nævnte interesseorganisationer aldrig kan få ressourcer nok tilført deres område.


Skrevet af Louis B. Knockel 461 dage siden - Direkte link

Under alle omstændigheder et voldsomt højt beløb.


Skrevet af Jens Larsen 461 dage siden - Direkte link

"Det kan godt være at at jeg læser for meget ind i jobopslaget" - Du læser for meget ind i jobopslaget. Bare for at nævne en ting, så er der altså ret mange på 15 der stadig går i ottende klasse...

 


Skrevet af LeeKuanYew 461 dage siden - Direkte link

Det kan være at jeg er blevet påvirket af en se de folk der arbejder der allerede...


Skrevet af Jens Larsen 461 dage siden - Direkte link

Tja, hvis du er for nærrig til at handle i føtex eller andre steder med rimelig service, så er du altså selv ude om at dem der skal servicere dig er tømmermændsplagede teenagere. :)


Skrevet af LeeKuanYew 461 dage siden - Direkte link

Hehe. Ja jeg kan ikke være bekendt at klage. Lige de teenagere der arbejder der får nok ikke lov at drikke for deres forældre.


Skrevet af Jens Larsen 461 dage siden - Direkte link

Sikke noget vrøvl, der er ingen der tvinger dig til at handle i Fakta.

Konceptet ved discountforretninger er at du ikke betaler for service. Derfor står du lang tid i kø, tilbudene er der aldrig, varesortimentet er begrænset osv.

Om dem der sidder bag kassen er mere eller mindre plaget af tømmermænd end dem i Føtex er egentlig også ligegyldigt - pointen er, at dem der er ansat hos de mere service mindede forretninger, ikke slipper afsted med at signalere at de har drukket 15 genstande dagen før og sovet to timer.

Derfor oplever du generelt bedre service de steder hvor du betaler mere - spørgsmålet er så om du er villig til at betale for det?

Jeg kan godt se det du gerne vil diskutere, er at den danske folkeskole er blevet ringere. Men for mig at se så er et jobopslag i din lokale Fakta altså ikke grundlag for sådanne beskyldninger.


Skrevet af LeeKuanYew 461 dage siden - Direkte link

Nu har jeg altså ikke klaget over servicen i den fakta nogensinde. Jeg studesede bare over formuleringen af deres jobopslag.


Skrevet af Jens Larsen 461 dage siden - Direkte link

Ok, jamen så misforstod jeg dig bare. Så må du gerne prøve at uddybe den her kommentar:

 

" Det kan være at jeg er blevet påvirket af en se de folk der arbejder der allerede..."

 Skrevet af LeeKuanYew 461 dage siden - Direkte link

ja de er måske ikke altid toppen af poppen. Men til prisen er det helt fint.


Skrevet af Jens Larsen 461 dage siden - Direkte link

Jeg bliver mere og mere forviret. Du synes servicen er ok til prisen. Hvad er det du vil frem til med det her indlæg så? Vil du starte en debat om hvorvidt folkeskolen er blevet ringere? Der er intet i det jobopslag der signalere det, købmanden prøver bare at begrænse ansøgerene fordi han givetvis har erfaret at børn i ottende klasse ikke er modne nok til at arbejde i Fakta.


Skrevet af LeeKuanYew 461 dage siden - Direkte link

Halv det du vil sige. 

Alle de opslag jeg har set i alle andre butikker står der enten kun "under 18" eller fra 15/16-18

 

Jeg har aldrig før set et skildt hvor der explicit stod at man skulle have "bestået" 9. klasse. 

Og det fik mig til at tænke.

 

Men ja, en stor del er om folkeskolen er blevet ringere. At det ikke er selvskrevet at alle folk har bestået folkeskolen som ellers burde være noget elementært.

 

Men kan jo egentligt ikke vide det uden at spørge butikschefen. Måske skulle jeg spørge ham ved lejlighed.


Skrevet af _slettet_bruger_1206 461 dage siden - Direkte link

Jeg vil mene du læser for meget ind i det opslag. Hvis Fakta samtidig havde specificeret en ønsket alder, kunne jeg se at du havde en pointe, men det gør de jo netop ikke. Det vil jo sige at det bare er en anden måde at skrive at ansøgeren skal være over ca. 15 år. 

 

Tror altså ikke man kan koge så meget suppe på det opslag.


Skrevet af LeeKuanYew 461 dage siden - Direkte link

Jeg håber at jeg tager fejl (-:


Skrevet af _slettet_bruger_64 461 dage siden - Direkte link

Hej, Lee!

Nu må du ikke kaste vrag på nationens kommende kulturministers, Mogens Jensens, kvalifikationer.


Skrevet af Oluf Pedersen 461 dage siden - Direkte link

Kære LeeKuanYew

 

Du har lidt ret. Opslaget mangler nemlig en grammatisk hånd. Det samme gør stort set hvert eneste indlæg i denne tråd inklusiv dit første indlæg.

 

Hvordan kan det være, at ellers kvikke mennesker med minimum 9 års skolegang stadigt ikke kan noget så fundamentalt som dansk grammatik?

 

Mvh,

Oluf


Skrevet af Christianity 461 dage siden - Direkte link

Når nu der er så få der mestre dette(efter dit eget udsagn), ja så er det jo nærliggende at tro, at det er undervisningen den er gal med.


Skrevet af BoNordahlPedersen 461 dage siden - Direkte link

Nu ved jeg ikke hvor du bor, men jeg regner med at det er en metode til at sortere dem fra med særdeles dårligt dansk sprog og dem som ikke besidder basale læse og matematiske færdigheder så som, at forholde sig til tal omkring de 100.000, addere, subtrahere og læse simple ord som "Letmælk".

 

Samtidig fjerner det også dem, som har haft så store attitudeproblemer, at det har gjort det umuligt for dem at tage en eksamen.

 

Jeg vil tro der faktisk findes en del af den slags elever - og det er altid noget bøvl at skulle fyre folk især hvis de er uduelige som flaskedreng M/K

 


Skrevet af Morten2006 461 dage siden - Direkte link

Bo, jeg tror du rammer lige i plet der. Opslaget skal ses som et forsøg på at sortere ansøgerne lidt mere kvalificeret end bare på alder.


Skrevet af slettet bruger 4237 461 dage siden - Direkte link

Fakta vil bare have noget billig arbejdskraft i ferien, længere er den ikke.


Skrevet af Birte Frandsen 461 dage siden - Direkte link

Utroligt hvad man kan opleve i sit lokale Supermarked--selv har jeg lige været ude for at en mandsperson

af anden etnisk herskomst end dansk brokkede sig over at der kun var een kasse åben--Der var kun

tre i køen)--og han var vred på undertegnede fordi jeg havde købt for meget (så det

varede for længe for ham--indkøbet var varer for kr 300, og det gik hurtigt.)

Han begyndt at skælde ud på arabisk, idet han stadig mente at det havde varet for længe !!!

Manden er næppe i arbejde, får kontanthjælp--hvor meget mere skal  han have--en speciel

kasse elle  hvad ??


Skrevet af Kim Ursin 461 dage siden - Direkte link

Da jeg arbejdede i Aldi brokkede en mand sig også over at det gik for langsomt, jeg sagde gennem hele butikken at Føtex lå overfor, hvis han var utilfreds. Jeg tror han gik derover, i hvert fald kylede han sin smør efter mig og forlod butikken :-)


Skrevet af Birte Frandsen 461 dage siden - Direkte link

  eller  (rettelse)

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

8
10
31
18
3
24
2
17
3
16
25
34
18
25
17
38
9
10
24
21