Økonomi for dummies + lidt politik

 Pengene blev opfundet for at gøre det lettere for mennesker at handle med hinanden

_slettet_bruger_14664 Ikke angivet,

20/11/2014

 Pengene blev opfundet for at gøre det lettere for mennesker at handle med hinanden.Med pengene fulgte en masse begreber, love og regler som jeg ikke skal gøre mig klog på. Men det blev bl. a. muligt at tjene penge ved at handle med andres penge, og dermed opstod bankerne.

Danmark er et rigt land på mange måder. Opfindsomhed og samarbejde skabte rigdom ved at producere og sælge varer til resten af verden. Men nu er vi ved at tabe det hele igen.

Hvis vi tager de store briller på og ser på den globale økonomi, så er der vindere og tabere. Lande og regimer konkurerer om at skrabe rigdom til sig, men derudover er der andre interesser som er styret af enkeltpersoner og multinationale selskaber, og som ikke nødvendigvis tænker i nationalitet.

De fleste kan vel blive enige om at hårdt arbejde bør føre til rigdom. Der skal være en belønning for at udrette noget. Men rigdom fører til dovenskab - "lad de andre gøre arbejdet". Samtidig vil vi ikke undvære alle goderne - smarte indretninger som gør vores hverdag magelig og sjov. Disse indretninger bliver fremstillet i lande med billig arbejdskraft fordi vores egen er blevet for dyr i drift. Nu brokker vi os så over alle dem som er blevet overflødige, og som skal forsørges af os andre.

Danskerne er blevet meget forgældede i løbet af meget kort tid. Mange blev lokket til at låne i "friværdi" - en værdi som kun eksisterer på papiret. Billige lån og afdragsfrihed var lokkemidlerne. Men gælden skal betales tilbage, og værdierne viser sig ikke eksisterende. Præcis som et pyramidespil. Dem som sidder i toppen har skummet fløden, mens de fleste andre bliver tabere.

Nu kommer vi så til min konklusion: Hvis man er nationalist og ønsker fremgang for sit land, så mener jeg ikke det kan forenes med trangen til at skabe egen rigdom - i det lange løb. Vi må erkende at vi er del af en global "landsby", og at andre vil ha' del i kagen. Vi kan kæmpe imod det, men har måske allerede tabt.

Selvom "vi" ikke bryder os om socialisme, så mener jeg at det bliver nødvendigt med mere samarbejde, og mindre kapitalisme. Ellers bliver Danmark taberen.

Det nytter ikke at skælde ud på dem som ikke "gider" arbejde, hvis der ikke er noget arbejde at få.

Det nytter heller ikke at forgylde smarte forretningsfolk, som kun tænker på egen rigdom.

Det eneste som hjælper, er at opmuntre til fælleskab og samarbejde om at komme videre.


Sund fornuft.

PS: Hvor er den "rigtige mand" som kan få Danmark i den rigtige retning?

Kilde: