Kontakt 180Grader.dk
48

Skrevet af slettet bruger 8261 463 dage siden - Direkte link

Et par forslag mere:

 

Børnepasning er ikke statens opgave - fjern tilskudet, fjern de offentlige vuggestuer og børnehaver, og sænk skatten - så har familierne mulighed for at få den børnepasning de vil have, istedet for at måtte nøjes med den kommunale burhønseordning.

 

Når man allerede har betalt en stor del af pasningen over skatten, er man ikke så motiveret til at finde en privat løsning...

 

Men når man ikke allerede er tvunget til at betale til den kommunale ordning, så kan man se på hvilke tilbud der er, og hvad man er villig til at betale. Med de laver priser på alting der følger af fjernelsen af moms og afgifter som foreslået ovenfor, bliver det nok også til at betale for pasningen, uden at det kommer til at koste familien mere end idag.

 

 

Vielser er ikke statens ansvar - hvorfor skal staten egentlig bruge kræfter og penge på at holde styr på hvem der bor sammen med hvem?

Hvis man vil have en 'privat vielse' er sagen da nogenlunde simpel - en kontrakt om fælleseje indgås, og man får foretaget den ceremoni man ønsker, der hvor man ønsker.

På den måde behøver staten heller ikke blande sig i hvorvidt nogen skal foretage homoseksuelle vielser eller ej - det er helt op til folk selv.


Skrevet af Peder Holdgaard Pedersen 463 dage siden - Direkte link

Rigtig godt indlæg. Helt enig i at fjernelse af momsen vil være godt. Jeg ved ikke om en total fjernelse vil være den bedste model - en model med total fjernelse af moms på mad, vand, energi, transport, medicin - og så en moms på f.eks. 2%-5% på resterende varer synes jeg ville være ok. Men jeg kan sagtens leve med ingen moms overhovedet :)

Dagpengesystemet kunne også være en oplagt kandidat til en reform. Reglerne er jo verdens største bog - og det statistiske materiale omkring hvor mange der finder arbejde lige når pengene er ved at løbe ud, viser at der nok finder en vis grad af misbrug sted. A-kasse systemet er jo fra starten af århundredet, og der er sket meget siden da. Som liberale bør vi også kæmpe for at vriste arbejdsløshedsforsikring ud af fagbevægelsen korporatistiske skruetvinge. Et mere frit og konkurrencepræget marked for arbejdsløshedsforsikring uden offentlige subsidier må være et mål.

Der er også mange penge at spare på integration - der bruges uhyggelige summer på projektmageri og mærkelige særpuljer/ydelser i integrationssystemet. 3-årige introduktionsforløb der koster millioner til nye statsborgere, osv. Som udgangspunkt er integration ikke statens opgave - det er noget, der sker i civilsamfundet. Staten skaber bare klienter og spilder penge på uproduktive ting. En lavere moms vil også gøre det nemmere for immigranter at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, da man pludselig kan overleve for en langt lavere løn. Og som du nævner vil det være meget nemmere at starte egen virksomhed - noget der historisk set sker meget blandt immigranter.


Skrevet af Vimfuego 463 dage siden - Direkte link

Jeg ville ønske man droppede moms og afgifter og bare lavede en skat på 70%, så kan det være danskerne endelig ville fatte det og ikke stemme på S, V og de andre røde.


Skrevet af Peder Holdgaard Pedersen 463 dage siden - Direkte link

Haha - godt forslag. Om ikke andet ville vi få den sjove oplevelse, at se grænsehandlen gå den anden vej.


Skrevet af Daniel Bruun 463 dage siden - Direkte link

+1

 


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 463 dage siden - Direkte link

Ja det har lykkes de Danske politikere at skjule det reelle skattetryk fra den Danske befolkning..  Der findes ikke en eneste Dansker (ok måske 1-2) der kan beregner hvad de reelt betaler i skat, og afgifter...

 

At synliggøre den reelle skat, ville shockere de fleste.


Skrevet af Jones 463 dage siden - Direkte link

Godt forslag!

 

 - næste projekt: fjern kildeskaten.

 

Alle skal, personligt, møde op og stå i kø på rådhuset, og betale med nystrøgne 100 kr. sedler for at betale deres skat.

 

Sammen med moms er klideskatten noget af det smarteste som en velfædsstat kan gøre, for at usynliggøre over for borgeren hvor meget han faktisk plukkes for.


Skrevet af slettet bruger 7320 463 dage siden - Direkte link

Jeg tror, at intet af ovenstående kommer til at ske. Alene fordi det er god, sund fornuft. Sund fornuft skyr politikere som pesten (sic!).


Skrevet af Kurt Elmelund 463 dage siden - Direkte link

Hvor meget mindre ville der komme ind, hvis der ikke var moms på afgifter?


Skrevet af Christian Melgaard 463 dage siden - Direkte link

Kunne man tænke sig, at moms og andre afgifter på forbrug i virkeligheden er de mest rimelige skatteformer, når der nu skal opkræves midler til at drive velfærdsmaskinen?

 

Hvis størstedelen af skatteindtægterne kom fra moms og forbrugsafgifter så ville een effekt være, at man kunne tjene alle de penge man ville og have ret til at spare op uden at blive beskattet. Først når man ønsker at omsætte indtjening eller opsparing til forbrug udløses der skat. Stort forbrug betyder så høj skat, mens mindre forbrug betyder mindre skat.

 

Bare en (ikke specielt gennemtænkt) strøtanke!? 

 


Skrevet af Henrik Lundquist 463 dage siden - Direkte link

Du skriver "Hvis størstedelen af skatteindtægterne kom fra moms og forbrugsafgifter" ...

 

Jamen det gør de allerede.  


Skrevet af Peder Holdgaard Pedersen 463 dage siden - Direkte link

Ens forbrug er jo ikke nødvendigvis proportionalt med ens evne til at betale skat. F.eks. har en børnefamilie et højere forbrug end unge enlige. Særligt når det gælder "uungåeligt" forbrug som mad, vand og varme - og tildels transport, så er det meget urimeligt at beskatte dette uafhængigt af ens indtægt. Et "retfærdigt" skattesystem har vel som udgangspunkt at man bidrager ud fra hvilken forudsætninger man har for at bidrage - dvs ens indtægt. At skatten så også skal være langt lavere for at være retfærdig er så en anden side af sagen.


Skrevet af Tommy Jensen 463 dage siden - Direkte link

Overhovedet ikke. Det er folks egen skyld at de har valg at få børn og det nægter jeg at betale mere i skat for.

 

Skatten skal meget, meget ned, og folk skal selv tage ansvar for deres handlinger, herunder at få børn.


Skrevet af Peder Holdgaard Pedersen 463 dage siden - Direkte link

Du skal da heller ikke betale mere i skat fordi at vi ligger skatten på arbejde, og ikke på forbrug. I et system som Christian Melgaard beskriver, skal folk med børn betale mere i skat end andre. Når man ligger skatten på indtægt har man en retfærdig fordeling af skatten, hvor evnen til at betale er det væsentlige, og ikke hvad man vælger at bruge sin indtægt på. Og man betaler det samme i skat uanset om man har valgt af få børn eller ej.

Helt enig i at skatten skal meget meget ned - men den skat, der så er, skal ligge på arbejde, med en lille sjat på boliger (for at dække kloakering, rottebekæmpelse, etc.) og ikke på forbrug af mad, el og lign. Hvorfor skal staten have en bid når mennesker vælger at handle? Moms er en skidt ting, hvor man straffer foretagsomhed og samhandel.


Skrevet af LordNacho 463 dage siden - Direkte link

Det er rigtigt nok det du siger, men jeg tror der er en anden vinkel.

 

Folk kan ikke lide, at de rige blærer sig for meget. OK. Så laver vi da bare som Melgaard siger, og laver nogle afgifter på luksusvarer, biler (som om 180% ikke var nok, LOL) cigarer, og andre ting som den menige mand tror de rige bruger penge på.

 

Folk der bare gerne vil arbejde kunne så gøre dette, og beholde pengene, rub og stub. Der er vel altid andre lande man kan holde ferie i, og helt ærligt, lystyachten skal alligevel parkeres i Middelhavet fremfor Hellerup Havn.

 

Det passer jo fuldstændigt med Janteloven.


Skrevet af Bjørn Thrane 463 dage siden - Direkte link

at vi ligger skatten på arbejde

 ... mener du ikke, "at vi lægger skatten på arbejde"?


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 463 dage siden - Direkte link

Afgifter og moms udgør allerede omkring 50% af skattegrundlaget, i gennemsnit..   Der er ingen bundfradrag i afgifter, og derfor hvis vi kigger på en lavtindkomst familie i Danmark, så vil de ligge > 50% af deres netto indtægt i afgifter....  20% i moms alene..

 

Mens dem der er mere velstillet, vil ligge < 50% i afgifter..

 

indkomstskatten i Danmark, hvis du er under topskatten, er kun ca 38%, hvilket ikke er enormt, ej heller det laveste, det ligger godt i midten.

 

Problemet vi har er, at topskatten starter ved 400 000dkk, som er gennemsnits indtægten i Danmark, og derved betaler godt og vel hver 2. Dansker topskat, uden at være velhavende..  Andre lande med topskat, har den ved 600 000 og op efter.. I Danmark, burde topskatten (hvis vi overhovedet skal havde en, begynde ved ca 1 million, fordi så rammer det kun dem der kan anses som rige...    Personligt syntes jeg den bare skal afskaffes, den giver ikke nok, i forhold til den skade den forvolder.

 

Afgifter har ydermere det problem at INGEN kan udregne hvor meget de betaler i skat, og derved kan staten skjule beskatningen af samfundet..  

 

Derfor er det som du indirekte postulere (Hvis størstedelen af skatteindtægterne kom fra moms og forbrugsafgifter - indikere du ikke mener det sker nu), er den fremherskende holdning i Danmark..   Men Varene i Danmark ligger i gennemsnit 41% højere end andre sammenlignlige samfund, mange postulere det er mangel på konkurrence, men jeg mener nærmere det kommer ud af højere skatter, moms, og afgifter...  Bemærk at de 41% ikke er inklusiv bil afgifter, energi afgifter, m.v., men derimod kun dagligvarer..

 

Jeg vil forslå at vi dropper afgifter 100%, således de penge folk har, er de penge de har at bruge, som staten ikke indriver mere..   Derved kan alle svare på spørgsmålet.

 

"hvor meget betaler du i skat".

 

som jeg skrev før så er der måske 1-2 personer i Danmark der kan svare på det spørgsmål.

 

(Husk afgifter også er skat).


Skrevet af kalasky 463 dage siden - Direkte link

Ja - jeg mener også, at momsen skal fjernes. Det er en sindsyg måde at opkræve skat på. Adfærdsregulerende afgifter skal også fjernes og laves om til almindelig skat. Det kan så godt være, at vi ender med en skatteprocent på 75, og så ser man tydeligt, hvor åndsvagt det offentlige bliver finansieret.


Skrevet af DennisF 463 dage siden - Direkte link

Her er et par forslag til steder du kan finde flere besparelser til din plan

 

-  Fjern rentefradraget for private helt (så låntager bærer hele udgiften ved lånet, og dermed ikke bliver lovet til at låne over evne)

 

- Fjern befordringsfradraget (Så folk og firmaer bedre bliver belønnet af at positionere sig smartere geografisk)  desuden vil fjernelse af befordringsfradraget mindske slid på veje , natur og miljø som en sidegevinst.

 

- Legaliser narko (så kan der spares på politi , da kriminaliteten vil falde drastisk)

 

- Fjern toldmurene mod udlandet (sparer en del told administration, og gør de danske borgeres penge mere værd rent købekraftsmæssigt)

 

- Kobl. A-kassesystemet helt fra det offentlige. (fjern fradraget)  Folk kan selv betale deres arbejdsløshedsforsikring, det er ikke noget vi andre som ingen forsikring har, skal betale over skatten. Til gengæld får a-kasseforsikrede selvfølgelig stadig den der SU-størrelses agtige "borgerløn" du skrev om.

 

- Reform af hvordan stat og kommune deler opgaver og udgifter.  Hvis sådan en reform laves rigtigt, så bør udligningssystemet fuldstændig kunne afskaffes.

 

Hvis SU og bistndshjælp slås sammen, så kan SU helt afskaffes, og loftet over indtjening hvor man ikke får SU ligeledes afskaffes.


Skrevet af Henrik Lundquist 463 dage siden - Direkte link

Du glemte at fjerne registreringsafgiften og sætte personskatten ned til max 25.


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 463 dage siden - Direkte link

Hvis det var forudsætningen.  Så er jeg helt med på DennisF's forslag.


Skrevet af Henrik Lundquist 463 dage siden - Direkte link

me 2 :-)


Skrevet af Flemming Olsen 463 dage siden - Direkte link

Befriende at høre en rationel tænkende person vurderer vort utopiske velfærdssystem . Selvfølgelig har en familie med tre børn et større forbrugt og betaler mere i moms end en enlig.  Jeg går ud fra at de pågældende forældre har tænkt den situstionen igennem inden de satte børn i verden. I modsat fald er de umodne og uanstændige.

 

Fortæl mig hvor jeg skal sætte krydset. Jeg går ind for  Sund Fornuft og Konsekvens. Hvad hedder det parti ?


Skrevet af Flemming Olsen 463 dage siden - Direkte link

Befriende at høre en rationel tænkende person vurderer vort utopiske velfærdssystem . Selvfølgelig har en familie med tre børn et større forbrugt og betaler mere i moms end en enlig.  Jeg går ud fra at de pågældende forældre har tænkt den situstionen igennem inden de satte børn i verden. I modsat fald er de umodne og uanstændige.

 

Fortæl mig hvor jeg skal sætte krydset. Jeg går ind for  Sund Fornuft og Konsekvens. Hvad hedder det parti ?


Skrevet af Isabella Balkert 463 dage siden - Direkte link

Ja fjern momsen, det vil sætte skub i tingene og gøre det mere rimeligt at producere alt mellem himmel og jord i Danmark. Momsen er dragen på nakken af os alle sammen, den fordyrer tingene i helt urimelig grad, og sammen med den høje skat, gør den det umuligt for små virksomheder at overleve.

Moms på f.eks. frisørers og psykologers arbejdskraft, er også en af de mest uanstændige former for moms der nogen sinde er indført. Det var under Auken, hvor enmandsvirksomheder der kunne forsørge en familie også måtte lukke på stribe fordi man blev pålagt en arbejdsmarkeds skat for ikke at have en ansat. Socialdemokratiet har kvalt mange arbejdspladser gennem deres vanvittige opfattelse af hvad man kan tillade sig at pålægge folk der tager et ansvar for at tjene deres penge selv.

Det er på tide der bliver ryddet op i både moms svineriet og de urimelige arbejdsmarkeds bidrag.

 

 


Skrevet af Isabella Balkert 463 dage siden - Direkte link

Godt indlæg i øvrigt :D


Skrevet af _slettet_bruger_7323 463 dage siden - Direkte link

Sådan ville jeg gøre det:

 

Jeg ville først lave en aftale med arbejdsmarkedets parter. Totalt lønstop i 12 år. Momsen sænkes med 2 % pr år indtil den er væk. Afgfterne på øl, vin, spiritus, sodavand, slik og shokolade fjernes. Dette gælder også for den tåbelige fedtafgift. Jeg ville også fjerne registreringsafgifterne på biler der kører på biobrændstoffer, og fjerne afgifterne på biobrændstoffer. Desuden ville jeg fjerne alle skattefradrag og sænke trækprocenterne tilsvarende. Jeg ville desuden øjeblikkeligt stoppe fastkurspolitikken der er til stor skade for landets konkurrenceevne.

 

Selvfølelig skal der også spares, og det er der kommet gode forslag til. Der er masser af spild i den offentlige sektor.

 

Sidst, men ikke mindst: Folkeafstemning om udmeldelse af EU.


Skrevet af Callesen58 463 dage siden - Direkte link

Biobrændstoffer er noget lort. Man burde i stedet køre på naturgas. Den absolut reneste energiform.


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 463 dage siden - Direkte link

Yep, eller bio gas, som vi kunne producere nok af her i landet til at være selvforsynende.


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 463 dage siden - Direkte link

Faktisk kan næsten alle biler køre på bio brændstof, feks biogas, biodiesel, eller omdannes til at kører på ethanol.   Det kræver en mindre ændring til bilen.

 

Problemet er bare du kan ikke købe bio brændstof i Danmark.


Skrevet af Peder Holdgaard Pedersen 463 dage siden - Direkte link

Noget af det mest usympatisk ved de adfærdsregulerende afgifter på mad, el og transport er at vores politikere bevilliger sig selv en løn, der gør at de kan være flintrende ligeglade med disse afgifter. Det er simpelthen så ækelt.

Hvis man adfærdsregulerer via afgifter, så har det størst virkning jo lavere indtægt man har - med andre ord - man øger faktisk uligheden. Måske ikke på papiret - hvor det kun måles på indkomstspændet. Men i praksis, hvor "luksusvarer" som den teknologisk udvikling har gjort billige nok til at menigmand kan eje dem - f.eks. biler - pludselig gøres så dyre, at folk lave indkomster afskæres herfra.


Skrevet af Skovgaard 463 dage siden - Direkte link

Hvad med et land, hvor nationalbanken ikke måtte "trykke" penge? Så det rent faktisk kan betale sig at spare op.


Skrevet af Peder Holdgaard Pedersen 463 dage siden - Direkte link

Lad os kombinere det med at staten ikke må låne penge :)


Skrevet af Tommy Jensen 463 dage siden - Direkte link

Det kan gøres meget simpelt ved at binde den Danske krone til guld, således at man altid kan bytte sin krone til en eller anden fast mængde guld.

 

Det vil samtidig betyde at en hel masse menesker ville ønske at have danske bankkontoer m.v. da det så ville være verdens mest stabile valuta.


Skrevet af Skovgaard 463 dage siden - Direkte link

Det er lettere blot at lave en lov der siger at de ikke må skabe flere penge.


Skrevet af Aro 463 dage siden - Direkte link

Uhm, vil det ikke være en markant bedre idé at fjerne inkomstskat og beholde momsen? Pengene vil blive brugt alligevel men bureaukratiet vil forsvinde. Det kommer alle til gavns og er fair både for "fattige" og "rige".


Skrevet af slettet bruger 7320 463 dage siden - Direkte link

Nu er dette bare et slag på tasken, men der er formentlig mere administration og langt større provenue i momsen, end du nogensinde kan finde ved at fjerne indkomstskatten... hvis man ser nøgternt på det, ser fjernelse af momsen nu ud til at være den markant bedste idé.


Skrevet af Flemming Rasmussen 463 dage siden - Direkte link

Størrelsen af den samlede skat vil formentlig altid være genstand for politisk strid. Men hvad vi alle burde kunne enes om er, at det skal være muligt – meget nemt endda – at kende størrelsen af den skat man betaler. Det er blevet helt umuligt i Danmark, bl.a. fordi den enkeltes forbrugsmønster har stor indflydelse på den samlede skat i form af afgifter, moms osv.

 

Jeg tror man må indse, at politikerne over en bred kam ønsker netop et ugennemskueligt skattesystem. Man kan fx indføre en fedtafgift uden at nogen har ringeste chance for at beregne, hvor meget den fylder på husholdningsbudgettet.

 

Skal vi tænke i "utopiske" skattesystemer, kunne en ren forbrugsskat også være en mulighed, som er meget gennemsigtig og billig at administrere. Den skal forstås sådan, at man udelukkende betaler skat efter, hvor mange penge man har forbrugt gennem det afsluttede regskabsår. Beholdning 1/1 plus indkomst i årets løb minus nye beholdning 31/12 = forbrug... som udløser x skat.


Skrevet af Henrik Lundquist 463 dage siden - Direkte link

Ja noget i den stil - så behøver man heller ikke en masse flæsk "ovenpå" i form af pensionsopsparing, forsikring, arbejdsløshedskasser osv. idet ens buffer mod den slags ligger i den ubeskattede bruttoindkomst.

 

Hvis man dertil kan flytte bruttoindkomst direkte til andre så er man fri for sort arbejde osv.


Skrevet af Badger Badger Badger 463 dage siden - Direkte link

Forbrugsskatten er en rigtig god løsning. Den åbner desuden for nogle meget interessante muligheder for at sammenligne indberettet forbrug med levestandard og dermed afdække ulovlige indtægter.


Skrevet af Skovgaard 463 dage siden - Direkte link

"Men hvad vi alle burde kunne enes om er, at det skal være muligt – meget nemt endda – at kende størrelsen af den skat man betaler."

 

Det er jo ikke i venstrefløjspartiernes interesse. De har det fint med at de fleste hjernedøde danskere tror at de betaler 38-40% skat.


Skrevet af Bjørn Thrane 463 dage siden - Direkte link

Tak for et meget forfriskende og inspirerende indlæg.

 

Lad mig tilføje endnu en fordel ved dit udspil:

 

Økonomer og politikere har længe bekymret sig meget over den store mangel på arbejdskraft, som Danmark kommer til at lide under om ganske få år.

 

De mange offentligt ansatte, som dit udspil overflødiggør, vil give et kærkomment bidrag til løsning af dét problem.


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 463 dage siden - Direkte link

Jeg syntes det er et meget godt indlæg, da det belyser de spørgsmål vi burde stille..

 

Er det en offentlig opgave..

 

Og jer er enig i at man burde kunne spare, i størrelsens ordene af 200 milliarder....   Især når man gør op med administrationen, og beurakratiet.


Skrevet af Kim Ursin 463 dage siden - Direkte link

I dagens aviser kan vi iøvrigt læse at Lyngby nu får nyt stadion, det er nemlig en kommunal opgave at sikre elitefodbold i kommunen. Ingen tvivl om det er godt for byens selvopfattelse at have et hold i den bedste/næstbedste række, men det er godt nok ikke en offentlig opgave at sikre et privatfirmas forhold.


Skrevet af Kim Ursin 463 dage siden - Direkte link

I dagens aviser kan vi iøvrigt læse at Lyngby nu får nyt stadion, det er nemlig en kommunal opgave at sikre elitefodbold i kommunen. Ingen tvivl om det er godt for byens selvopfattelse at have et hold i den bedste/næstbedste række, men det er godt nok ikke en offentlig opgave at sikre et privatfirmas forhold.


Skrevet af kalasky 463 dage siden - Direkte link

Reduktion eller fjernelse af momsen medfører, at vi alle kan købe mere for de samme penge. Det er netop det, der skal til for at sparke vækst igang.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

32
10
46
15
8
54
49
28
18
21
18
12
2
4
12
47
23
49
42
33
Om Kim Ursin
Jeg er 39 år og bor i landsbyen Bonderup.  Jeg er uddannet folkeskolelærer og driver et lille forlag som fritidsinteresse.

Se Kim Ursins profil
eller
Følg Kim Ursin