DONG’s direktør har udsigt til en gevinst på 28,9 mio. kr. – hvis salget går godt

En lidt mere uførlig beregning fra ekseperter, for Finansministeriet er meget lukket omkring de afkast medarbejderne i DONG får af aktierne

Ikke angivet Ikke angivet,

25/01/2014

En lidt mere uførlig beregning fra ekseperter, for Finansministeriet er meget lukket omkring de afkast medarbejderne i DONG får af aktierne.

Nu er Henrik Poulsen relativ ny mand i DONG, først indsat i august 2012. Nu har jeg ikke noget problem med at dygtige menensker tjener en meget høj løn. Viser man gode resultater, så skal man også belønnes. Det er en motivationsfaktor, som gør at man kan tiltrække dygtige ledere

Det tragiske er at DONG har brug for nyt kapital, fordi ledelsen ikke har været dygtige nok. 

Jeg har dog et problem med at Finansministeriet i deres samarbejde med Goldman Sachs har besluttet at forgylde DONGs topledelse, som i de seneste år ikke har leveret varen.

Med andre ord, dårlige satsninger har betydet at DONG har brug for kapital til at komme på fode igen. At man så belønner selvsamme topledelse med ekstra høje bonusser, hvor selvsamme perosner har bragt DONG i sin nuværende situation, er jo tragisk.

Man belønner ligefrem de manglende resultater, som toplederne i DONG kan fremvise. Hvis der sker en stigning på aktierne, hvad der jo er meget muligt, da Finansministeriet ifølge Nyrup har slogt aktierne til spotpris, kan der hentes amnge penge hjem.

Jørn Astrup Hansen kommer med en fremragende pointe i artiklen. For DONGs ledelse vil have et stort incitament i at præstere på kort sigt, frem til DONGs børsnotering i 2017-2018, da det giver topledlesen det størst mulige udbytte. Det er også i goldman Sachs interesse, da man på kort sigt kan skabe en ekstrem høj profit.

Med andre ord, DONGs ledelse er i de kommende år ligeglad med hvor sund DONG bliver på den lange bane. Det gælder om at få kursen op på den korte bane, altså ingen langsigtet strategi for virksomheden inden børsnoteringen, da det ikke er i ledelsens interesse.