Er der ingen forskel på mænd og kvinder?!

At mænd og kvinder i Danmark er ligestillet er et faktum kun de færreste kan benægte

_slettet_bruger_9931 Ikke angivet,

24/03/2013

At mænd og kvinder i Danmark er ligestillet er et faktum kun de færreste kan benægte. Danske kvinder kan vælge lige præcis, hvilken uddannelse de har lyst til og kan vælge nøjagtig de samme som mændene har lyst til. Ligestilling er en rigtig god ting, men noget har taget fuldkommen overhånd...

Jeg arbejdede indtil for nyligt med kundeservice, da jeg var nødt til at sige op pga. studiet. Her var der både mænd og kvinder, og vi talte jo om alt fra politik til kærlighedslivet. De fleste studerende på CBS eller jura.

Det kom så op, hvad man foretrak af sin kærlighedsmæssige modpart. I den forbindelse sagde jeg helt uskyldigt, "ja mænd og kvinder er jo meget forskellige"... Der blev nærmest helt stille - som om nogen havde smidt en bombe. Jeg blev mødt af mistro fra både drengene og kvinderne og blev nærmest manet op i et hjørne. Jeg blev så nødt til at forklare mig:

Jo Stephanie, hvordan skal din mands fysiske fremtoning være? Ønsker du en mand, der er højere end dig selv og er fysisk stærkere end dig? - Stephanie: Jo, han må gerne være højere og stærkere end mig. Og dig Morten... ønsker du en kvinde, der er slankere og lavere end dig selv? Morten: Øhm jo..., men det gør jo selvfølgelig ikke noget, hvis hun ikke er det. "Der kan I bare se - vi er tiltrukket af forskellige fysiske træk."

Der blev stille et øjeblik, men jeg tænkte: Hvad?! Hvad i alverden er der sket? Tror folk virkelig, at mænd og kvinder er tiltrukket af det samme? Selvfølgelig skal lige udført arbejde, da give samme løn, men tror folk helt seriøst, at vi tænker ens og er tiltrukket af det samme?! Selvfølgelig foretrækker mænd og kvinder ikke det samme i deres partnere, ligesom mænd og kvinder da foretrækker forskellige fritidsinteresser. Men så kom jeg til at tænke på, at den tankegang jo dominerer langt inde i de politiske rækker.

Mit universitet DTU har brugt spandevis af penge år efter år på kampagner, der skal lokke flere kvinder til ingeniørstudierne. På trods af den store indsats, går der ikke en eneste pige i min klasse på maskinretningen. 25 drenge - 0 piger. Man trykker hæfte efter hæfte med glade smilende kvindelige studerende på forsiden, men intet hjælper det. De gider bare ikke, det der hardcore maskinteknik.

Heller ikke mange kvinder gider at være fodbolddommere på trods af mange målrettede kampagner. Og på de offentlige kontorer jeg har været studentermedhjælper på, så har chefen altid været en mand, selvom kontoret har været stærkt overrepræsenteret af kvinder. Tillad mig at være meget politisk ukorrekt, men kvinder har bare ikke samme vilje til at sætte sig i lederrollen. Selvfølgelig kan man ikke generalisere alle over én kam, men når forskellene er så store, så vil det være idioti at stikke hovedet ned i sandet og knytte sig til sin virkelighedsfjerne hypotese.

Går man i stedet ind på en frisørskole og får klippet hår, så er der til gengæld næsten ingen drenge. I et samfund hvor vi stort set har udryddet al kønsdiskrimination, er det så bare tilfældigt? Skal man blive ved med at sige mændene kønsdiskriminerer i miljøerne? Nej! Der må være noget genetisk bestemt. Hvis vores fysiske ydre er forskelligt, så er det da absurd at tro, at vores hjerner ikke også er bare lidt forskellige.

Tværtimod tyder alt på, at jo mindre kønsdiskrimination, der er i et samfund, desto mere vil kvinderne og mændene falde tilbage i de gamle kønsroller. Min klare oplevelse er, at de mange udenlandske udveklingsstuderende vi har her, har en langt "bedre" kønsfordeling på ingeniørstudierne end vores.

I dagens samfund har vi systematiseret de gamle "kvindelige opgave". Vi har således børnehaver, sygehuse, plejehjem og andet, i stedet for at kvinderne alene arbejder i det ene hjem. Man kan vel kalde det for masseproduktion af omsorgsydelser. Og hvem er det så, der arbejder på sygehusene, i børnehaverne og på plejehjem? Ja - langt de fleste er kvinder. Kvinderne er også særligt overrepræsenterede i det offentlige, mens mænd er overrepræsenterede i det private. 

Betyder det, at kvinderne er mindre værd eller skal behandles værre? Nej! Kvinderne udfører et ligeså vigtigt stykke arbejde som mændene blot på andre positioner. 

Denne ide om at mænd og kvinder er ens præger desværre ikke bare politiske beslutninger. Vores kultur er i den grad også blevet påvirket. Amerikanere, der kommer hertil for udveksling har også lagt mærke til, hvor maskulint mange kvinder opfører sig i forholdet til deres egne kvinder. I USA uddanner kvinderne sig i lige så høj grad som mændene, og kan undvære mændene i samme grad som i Danmark, men stadigvæk finder de de danske pigers udstråling meget maskulin. Derimod opfører mange mænd sig mere feminint og har ikke lige så stærke holdninger til tingene som amerikanerne.

En amerikansk "dating-guru" Roosh V har også påpeget dette i et humoristisk klageskrift "Don't Bang Denmark". Selvom jeg er meget uenig med ham i meget af det han skriver (jeg synes vores kvinder ser meget bedre ud end amerikanerne), så rammer han dog hovedet på sømmet, når han siger, at de danske kvinder generelt opfører sig mindre feminint end udenlandske kvinder.

Lyserødt er ikke in for kvinder længere og jeg blev helt paf, da jeg så en gammel dansk film, hvor en mand fløjtede efter en smuk kvinde, og at hun efterfølgende smilte småfnisende. Tænk at der engang har været et tidspunkt, hvor mænd måtte rose en kvindes feminitet på den måde, uden at han blev anklaget for at være sexist eller mandschauvinist!

Det har simpelt hen taget overhånd. Hvis udviklingen fortsætter, så forstår jeg gerne, hvorfor mænds sædkvalitet vil blive ringere. Vi er jo blevet fuldkommen kastreret af politisk korrekt vås. Og snart er der måske ikke noget at fløjte af alligevel.

Selvfølgelig skal mænd og kvinder have samme løn for lige udført arbejde, men feminismen har jo forvandlet sig til, at kvinder og mænd er ens. Det er vi ikke - og gudskelov for det - for hvor er jeg glad for, at min kvinde ikke er en kopi af mig selv. 

NRK har lavet et fantastisk godt dokumentarprogram om dette, som alle med interesse for emnet bør se: http://www.youtube.com/watch?v=KQ2xrnyH2wQ

Kilde: