Kontakt 180Grader.dk
25

Skrevet af Rasmus J 463 dage siden - Direkte link

Man kan gøre krav på gælden lokalt - dvs. udenlandsk inkasso, fuldstændig, som udlandet også kan gøre krav på gæld stiftet af danskere der bor i Danmark.

Det kan så tage en rum tid, og der vil helt sikkert være steder og situationer, hvor det vil være mere eller mindre umuligt at indrive pengene, men sålænge Staten gør krav på gælden, så er den stadig gældende.

Bedste strategi vil være bare at skride fra Danmark, og ikke fortælle hvor man tager hen, så kan Staten bruge tid på, at spore en. Vælger man dette gælder det selvfølgelig om, at holde lav profil der hvor kaffedrikkende, småkagespisende offentlige ansatte tror de kan finde en - dvs. Facebook etc., også bare ellers nyde livet - evt. tjene så mange penge, at man en dag kan rejse til Danmark og betale "150K dummebøden" for en SSF regering.


Skrevet af hmadsen 463 dage siden - Direkte link

Mon ikke også at man efter 10 år er så heldig at der er kommet folk med omløb i pæren i statsministeriet som så har afskaffet den tåbelige ordning igen.

 

Jeg regner ikke med at man bliver bonnet for en 2 årig periode hvor HTS legede statsleder og indførte stavnsbåndet når man kommer hjem 8 år senere.

 

Henrik Madsen


Skrevet af --xD-- 463 dage siden - Direkte link

Vil der ikke også være en forældelsesfrist på sådan en gæld ? Lidt à la de 150.000 HTS eftersigende skylder ?


Skrevet af _slettet_bruger_64 463 dage siden - Direkte link

Alle unge, der vil tage en videregående uddannelse, får tatoveret deres CPR-nr. i panden ved optagelse på et universitet eller lignende.

Ved grænsen opstiller De 4 Tykke Toldere en pantautomat med et enormt stort hul i. Der bliver de unge under 60 år puttet i ved udrejse fra Kongeriget Danmark, og hvis hyletonen lyder, skal de straks smide 500.000 kr i automaten, ellers kommer de ikke ud af automaten.

Hvis de så kommer hjem inden kl. 24.00, får de de 500.000 kr retur ved tryk på returpantknappen.

Trykker de forkert, går de 500.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælp, som straks sender dem til Hamas og Hizbollah, så de kan købe flere raketter til at slå jøder ihjel med.

Det skal nok gå godt.


Skrevet af Kasper Planeta Kepp 463 dage siden - Direkte link

"der skal ske tilbagebetaling, hvis man »inden for de første ti år efter endt uddannelse opholder sig fem år eller mere i udlandet«."

http://politiken.dk/politik/ECE1390853/eu-jurister-dumper-s-sfs-studieforslag/

 

Jeg tog min ph.d. i Lund i Sverige (4 år) og tog derefter direkte til USA i to år. Så jeg ville skulle have betale penge tilbage til staten, selvom jeg har valgt at komme tilbage til Danmark.

 

Det skal siges, at der både har været store personlige og økonomiske omkostninger ved at vælge uddannelse i udlandet. Det koster i privatliv, netværk og økonomi, i forhold til at tage ph.d. og postdoc i Danmark og ikke opnå international erfaring.

 

Udover, at jeg fik 5000 mindre i ph.d. løn i Sverige, så varede det fire år, og jeg fik ikke pension og skulle selv betale sygesikring i USA. Alt ialt tabte jeg nok 300-400.000 efter skat på de seks år, for at bringe international viden hjem til Danmark. S-SF vil så have, det skal øges med 170.000 ekstra.


Skrevet af slettet bruger 717 463 dage siden - Direkte link
Tilbagebetaling af taksameter er skat på intelligens og vil afholde talent fra at vende tilbage til DK

Skrevet af Thomas Jensen 463 dage siden - Direkte link

Nu har Flyvevåbnet altid haft "Kandidatpant" på deres pilot uddannelser og selv om netop denne uddannelse er en af dem det er allerlettest at finde anvendelse for i udlandet så har det søree virket alligevel så mon ikke noget tilsvarende kan etableres andre steder.

 

Eller er det en selvfølge at vi skal have gratis uddannelse med SU oven i ? 


Skrevet af slettet bruger 3780 463 dage siden - Direkte link

Det er jo umiddelbart noget andet, da du ved FLV skriver en kontrakt. Det gør du ikke ved modtagelse af SU. Det kunne socialisterne jo lave, men hvorvidt den juridisk er mulig, tør jeg ikke spå om.

Man kunne også bare gøre det enkelt og indføre SU-lån kun til kandidat og så eftergive gælden hos dem, der har overholdt visse kriterier for eks. arbejde i Danmark efter endt uddannelse.

Understreger lige, at jeg ikke går ind for dette, men synes bare selv, at det lyder som en mere realistisk model.


Skrevet af slettet bruger 717 463 dage siden - Direkte link
Jeg tror ikke en ordning, hvor samtlige nyuddannede akademikere starter med at arbejde x år som offentligt ansat, er det landet har brug for ;)

Skrevet af Thomas Jensen 463 dage siden - Direkte link

Så er det jo godt at der ikke er nogen der har foreslået dette !!!!!!


Skrevet af slettet bruger 717 463 dage siden - Direkte link

Så bliver du nødt til at forklare, hvordan du konkret mener at erfaringerne fra FLV kan anvendes på eks.en studerende i biokemi, der efter endt kandidatuddannelse får tilbudt et phd.-stipendie ved Harvard.

Jeg frygter at panten bliver en dummebøde for talentfulde borgere og at den vil fungere som en dæmper på ambitionsniveauet for de der bliver og mindske lysten for de der rejser til at vende tilbage til DK.


Skrevet af _slettet_bruger_64 463 dage siden - Direkte link

De, der tager Flyvevåbnets pilotuddannelse, er også sikret fast ansættelse med en rimelig løn i vistnok 10 år bagefter.


Skrevet af Thomas Jensen 463 dage siden - Direkte link

Jeg ved ikke hvordan løn niveauet er nu men i SAS storhedstiden så fik de ca 1/3 i FLV om du vil kalde det rimeligt er jo op til dig.

Men det ændrer jo ikke ved at kandidatpanten er en form for bruger betaling og hvis vi et øjeblik glemmer ideologien så mangler der en diskussion om hvordan man sikrer de nødvendige midler til at  forbedre niveauet på de vidergående uddannelser.

Kandidatpant

Studie afgift

Omlægning af SU

Der er mange muligheder men en naturlig konsekvens af at gøre skatten flad eller mere flad er jo at dem der ønsker sig de lange uddannelser med hvad deraf følger af fordele i højere grad selv skal til at betale for dem.  


Skrevet af _slettet_bruger_64 463 dage siden - Direkte link

"....i SAS storhedstiden så fik de ca 1/3 i FLV om du vil kalde det rimeligt er jo op til dig..."

 

Ja, men SAS var berømt/berygtet for at give millionlønninger til piloterne allerede for mange år siden. 1/3 af det var dengang stadigvæk mere end f. eks. en juristløn eller en ingeniørløn, så du får mig ikke til at tude. 

 

Desuden bør vi naturligvis diskutere samtlige uddannelser, for også faglærte, handels- og butiksuddannede, kontorassistenter og bankuddannede får deres uddannelse betalt af andre, endda med løn, som i modsætnming til S.U. ikke skal betales tilbage til atbejdsgiverne.

Alt det skal naturligvis betales tilbage til arbejdsgiveren, hvis man ikke arbejder for ham til halv løn i ti år, indtil samtlige hans udgifter er tilbagebetalt.


Skrevet af Thomas Jensen 463 dage siden - Direkte link

Ja forkælede velfærds børn vil have det hele gratis og have penge oveni.

Hvis logikken er at dem der har de højeste indkomster skal bidrage mindre men samtidigt vil have hævet niveauet på uddannelserne, var det så ikke rimeligt at de betalte noget af deres uddannelse selv?

Hvis mester ikke selv skal betale lærlingen løn hvis er så værdien af det lærlingen producere?  Skal det så tilfalde staten ?

Men hvis det kan glæde dig at lave kandidat pant på en metalarbejder så lav da et forslag.

Ligesom jeg synes det er tåbeligt at vores uddannelses system uddanner Norske og Svenske læger uden at få noget for det så synes jeg da også at samfundet skal have noget ud af alle de andre det investere uddannelse i

Hvordan bruger betalingen skal strikkes sammen kan så diskuteres  


Skrevet af _slettet_bruger_64 463 dage siden - Direkte link

"....Hvis mester ikke selv skal betale lærlingen løn hvis er så værdien af det lærlingen producere?  Skal det så tilfalde staten ?..."

Når først mester har betalt for lærlingens tre brokemner i skarnkassen, bliver der et fjerde produkt, som mester kan være bekendt at aflevere.

Mester betaler desuden for lærlingens undervisning på Teknisk Skole og løn imens.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

34
45
47
17
7
20
20
16
10
2
3
11
47
23
48
41
33
24
28
17