8 gode råd til før du køber sommerhuset i Spanien

Solen skinner og det er varmt

Jens Hansen,

26/10/2016

Solen skinner og det er varmt. Flere og flere danskerne vender hovederne mod syd, når der skal købes sommerhus. De seneste år er priserne på boliger i Spanien faldet, og det har fået mange danskere til at slå til.

Går du med overvejelser om at købe et sommerhus, hvor der er flere dage, hvor du nemt kan trække i en T-shirt og et par shorts end ved et sommerhus i Gilleleje? Jamen, så er der lige et par ting, som du skal være opmærksom på.

Læs med her, og få styr på de otte vigtigste informationer i forhold økonomien ved at have en bolig i Spanien:

1. Der følger en del udgifter, når man køber bolig i Spanien. Tommelfingerreglen er at lægge 11-12 procent af købsprisen til handelsomkostningerne. Her går hovedparten til stempelafgift. 

2. Vil du gerne udleje din bolig, når du selv er hjemme i kolde Danmark? Så skal du være opmærksom på, at du vil blive beskattet af lejeindtægten, som udgør 25 procent.

3. Hvis du fortsat officielt bor i Danmark, og Spanien kun er din sted at slippe for den danske kulde og vejr, så skal du betale skat af lejeindtægten til den danske stat. Grunden til dette er, at Danmark ikke har en såkaldt dobbeltbeskatningsoverenskomst med Spanien.

4. De fleste, der har en bolig i Spanien vælger, at 40 procent af deres lejeindtægt er skattefri. Og de resterende 60 procent vil så blive beskattet som dansk kapitalindkomst. Du kan dog også vælge at holde styr på dit regnskab over dine indtægter og udgifter, og betale dansk indkomstskat af fortjenesten.

5. Er din bopæl fortsat i Danmark, men du ejer spansk ejendom, skal du betale dansk ejendomsskat.

6. Hvis du sælger din ejendom i Spanien og får en fortjeneste på det, bliver du beskattet af fortjenesten i Spanien. Skatten svinger mellem 21 procent og 27 procent. Hvis du selv har brugt din spanske bolig, skal du ikke bekymre dig om at betale dansk skat af den andel som du har tjent på salget. Dog med undtagelse af, hvis der er tale om en villa med en grund på over 1400 kvadratmeter.

7. I Spanien er der, de fleste steder, formueskat. De første 700.000 skal der ikke betales skat af, men herfra og op skal der betalet mellem 0,2 procent og 2,5 procent.

8. Er du godt på vej til at købe din feriebolig i Spanien, så anbefaler Jyske bank, at du får en advokat til at kigge på tingene, inden du træffer den endelige beslutning.

Hvis du ikke ønsker at købe, men at leje i stedet, så kan du læse meget mere om det her.

Rigtig god jagt og god fornøjelse. 

Kilde: