Ny behandling: Psykiatriske patienter skal holdes vågne 36 timer i træk

Medicin og elektrochok er ikke længere effektivt nok til svært depressive patienter

Ikke angivet Ikke angivet,

31/03/2014

Medicin og elektrochok er ikke længere effektivt nok til svært depressive patienter. Derfor tager lægerne på Aarhus Universitetshospital Risskov alternative metoder i brug. De holder patienterne oppe om natten, i noget de kalder vågenterapi.

Forestil dig ikke at måtte sove 36 timer i træk - tre gange om ugen.

Det er vilkåret for nogle patienter indlagt med svære depressioner på det psykiatriske hospital i Risskov ved Aarhus. Lægerne mener, at det kan gøre patienterne raske.

Mellem 20 og 30 procent af de depressive patienter responderer ikke på hverken psykoterapi, medicin eller elektrochok, og derfor prøver lægerne på Aarhus Universitetshospital Risskov at gå alternative veje.

- Vores behandlinger er i virkeligheden ikke særligt tilfredsstillende, og derfor er der hårdt brug for, at vi forsøger at presse grænserne for, hvad vi kan tilbyde af andre former for behandling, siger Poul Videbech.

--------------------------------

Ny måde at mishandle patienterne på. Hr. Videbechs udtalelser bekræfter påstanden om at psykiatrien er og bliver en pseudovidenskab der rager rundt i blinde, alt imens de mishandler de stakkels patienter.