Værd at læse

02

5 gode grunde til at rejse til Island

Island byder på en enestående smuk natur, som vil overraske de fleste. Øen strækker sig over 103.000 km2. og er fyldt med mange dybe fjorde, gletsjere og sorte sandstrande. Jeg har sammensat en top 5 over steder, du helt sikkert skal besøge, hvis du kommer til Island.

1. På Island finder du nogle af verdens flotteste og eksotiske vandfald. Hvis du er på Island er det et absolut must at opleve Den Gyldne Cirkel. Her finder du bl.a. Det gyldne vandfald, Gullfoss og gejserområdet, Geysir. Når du har besøgt disse seværdigheder, vil du kunne ende din ferie fuldstændig fascineret af Islands naturlige skønhed.

2. Hvis du har mulighed for det, skal du opleve naturen når den er bedst. Og jeg tænker selvfølgelig på at opleve Nordlyset. De bedste perioder at opleve nordlyset, er i de lidt køligere måneder som Septemper og Oktober eller Marts og April omkring midnat. Desværre er der ikke altid garanti for at opleve fænomenet, men hvis du er heldig, får du en storslået oplevelse du aldrig vil glemme igen.

3. En rejse til Island vil være ufuldstændig hvis du ikke når at bade i Den Blå Lagune. Den Blå Lagune er på top 25 over verdens vidundere og er opstået som en kraftværkssø, hvis vand fornyes med to dages mellemrum. Det mælkehvide og turkis farvede vand kommer helt nede fra 2000 meters dybde, og indeholder flere mineraler som er gavnlige for huden. Her glemmer du dine bekymringer, og får slappet af i det dejlige varme vand.

4. Du skal selvfølgelig prøve at ride på de Islandske heste. Men vær forsigtig, på trods af deres små ben kan de alligevel opnå en god topfart.

5. Nær floden Hvítá finder du springvandsgejseren Strokkur, midt i et verdensberømt gletsjerområde. Her kan du se gejseren i udbrud hvor den sender vand og luftstrømme op igennem luften. Også en fantastisk mulighed for dig der kan lide at fotografere. Her får du helt sikkert nogle guldkorn med hjem.

Det var mine 5 gode grunde til at rejse til Island. Island har selvfølgelig mange flere ting at byde på. I følge en hjemmeside med rejser til Island er næsten 80% af Island ubeboet og består hovedsageligt af vandfald, gejsere og vulkaner. Så der er mange gode grunde til at komme afsted, og få nogle gode oplevelser for livet.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere