Værd at læse

02

Bløde bambusfibre er fremtiden

Modeindustrien er kæmpestor, og hvert år langes der tøj i ufattelige mængder over diskene rundt omkring i verdenen. Desværre tærer denne industri utroligt meget på vores planet, som i forvejen er presset til det absolut yderste. Noget kunne dog tyde på, at vi endelig har fundet løsningen; bambus. Læs mere om det her.Det bæredygtige alternativ

Overalt omkring os kan man se, at der er kommet mere og mere fokus på bæredygtighed. Det gælder naturligvis også i modebranchen, og blandt trendy fashionistas er der nu også opstået et ønske om at få bæredygtig mode. Det betyder, at man har været nødt til at begynde at kigge efter nye materialer for at finde miljøvenlige alternativer til eksempelvis denim, som er en synder i forhold til særligt vandforbruget.

Svaret tyder på at være bambus, som er enormt miljøvenligt. En af grundene til dette er, at det vokser virkelig hurtigt, hvilket betyder, at man ikke behøver at frigøre en masse jord for at kunne dyrke det.

Derudover er der et stof i bambus som er naturligt bakteriedræbende, og derfor behøver man ikke at bruge sprøjtegift til at dyrke denne plante. Det gør det langt mere miljøvenligt at bruge bambus fremfor mange andre materialer. Bambusfibre er blødere end bomuld

Når man tænker på bambus, er det de færreste, der forestiller sig blødt og behageligt tøj. Det bør man imidlertid begynde at gøre, for faktisk er bambusfibre utroligt bløde, når først de er blevet behandlede. Det færdige produkt er blødere end eksempelvis bomuld, og der er sågar nogle, der sammenligner det med silke.

Det vil altså sige, at du kan få virkelig blødt og behageligt tøj ud af bambus, og netop derfor kommer det også mere og mere frem rundt omkring.

Indtil videre er det hovedsageligt undertøj og strømper, der produceres i bambusfibre, men man har også eksperimenteret med andre beklædningsgenstande i dette materiale – for eksempel jakkesæt. Alt tyder derfor også på, at vi kommer til at se mere og mere bambus i modebutikkerne, og det er kun godt - særligt for miljøet.Bambussens gode egenskaber

Udover at bambus er virkelig blødt, har det en række andre gode egenskaber. Som vi også har været inde på, er det nemlig antibakterielt, og det er en egenskab, der er ideel i tøj. Især i undertøj og strømper er det genialt med antibakterielle materialer, da det eksempelvis minimerer gener fra sved.

Derudover er bambus også et meget åndbart og slidstærkt materiale, hvilket igen er med til at gøre det helt perfekt til især undertøj og strømper. Tøj i dette materiale vil som udgangspunkt også have en god pasform, fordi bambus er meget elastisk og dermed bliver ved med at holde formen, selvom det bliver vasket.

Der er altså masser af gode grunde til at satse på bambus i fremtiden, og der er heldigvis allerede mange, der er hoppet med på bølgen. Hvor langt bambusfibrene kommer i modeverdenen er endnu ikke til at sige, men du kan i hvert fald allerede nu finde masser af lækkert undertøj og behagelige strømper i netop bambus.

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere