Værd at læse

02

Must see aktiviteter i Vietnam

Man falder hurtigt for charmen i Vietnam, der findes i mange afskygninger. Fra ekstremt travle Hanoi til hyggelige Hoi An og smukke Sapa. Vietnam har noget for enhver smag.

Få et indblik i hvilke aktiviteter du skal se i Vietnam, hvis du vil have en fantastisk rejse og undgå at gå glip af unikke oplevelser. Af must see aktiviteter finder du et gammelt tog igennem Hanoi, trekking i flotte Sapa, samt afslapning og shopping i hyggelige Hoi An.

Trekking i Sapa

Sapa ligger i den nordlige del af Vietnam. Trekking i Sapa er en speciel oplevelse på mange måder. Du vandre i skønne omgivelser, med en fantastisk udsigt konstant og når det er godt vejr, bliver det ikke bedre.

Der er masser at se på undervejs og med din lokale guide ved hånden, kan der blive snakket om løst og fast. De er ikke alle gode til engelsk,  men prøver så godt de har lært. De skal nok prøve at sælge dig noget undervejs på trekkingturen, men ikke noget der bliver irriterende. Snarere noget der får en til at trække på smilebåndet. 

Der er ingen tvivl om at trekking i Vietnam, er en af de oplevelser du ikke vil være foruden. 

Homestay hos de lokale

Det er helt normalt af en dags trekkingtur slutter af, med at du overnatter hos de lokale. Du kommer ind under huden på de lokale og deres levestandard på en helt unik måde. Et homestay er den perfekte afslutning på en trekkingdag. Det er bestemt ikke luksuriøst, men helt nede på jorden og du får set hvor lidt de egentlig har.

Men du bliver samtidig mødt af en utrolig gæstfrihed, der er imponerende taget i betragtning af hvor lidt de ejer. Udover en unik gæstfrihed og venlighed, er de ligeledes rigtig gode i et køkken. Så selvom forholdene er ekstremt primitive, skal du nok blive serveret rigtig lækker mad.

Når du ankommer til Sapa by vil der være rigeligt med lokale guides, der er klar til at hjælpe dig, hvis du ikke har planlagt en trekkingtur på forhånd.

Afslapning og shopping i Hoi An

Hoi An er velsagtens Vietnams hyggeligste lille by og selvom det vrimler med turister, kan byen på forunderlig vis bære det. Man bliver på ingen måde stresset eller irriteret over de mange mennesker, for det er med til at skabe en helt speciel stemning. 

Når vejret skinner i Hoi An, er det en afslappende ferieby på den rigtig god måde. En by hvor man både kan vælge at koble af, shoppe rundt eller tage en hyggelig gåtur.

Der er mange forskellige oplevelser i Hoi An, man kan vælge at bruge tiden på. Men uanset hvad du vælger, skal du nok hygge dig!

Toget gennem Hanoi

Der er ingen tvivl om at toget der kører gennem Hanoi, er en af byens kendetegn. Det kombineret med den hektiske trafik, der er rigtig spændende at opleve. Det er en helt anden kultur, end den vi er vant til herhjemme. 

Ved første øjekast kan det virke skræmmende, at der er scootere overalt, men jeg så ingen uheld mens jeg var dernede. Og de kører heller ikke særlig stærkt, så det ser langt farligere ud end det egentlig er. 

Hanoi har desuden mange gode små shoppingbutikker, hvor man kan købe fantastiske ting med hjem til ingen penge. Men toget gennem byen skal helt sikkert opleves.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere