Værd at læse

02

Sådan består du køreprøven

Der er mange ting at tage stilling til, når man skal have et kørekort, og det er individuelt hvad den enkelte ligger vægt på. Hvem er en godt lærer? Hvad er prisen? Hvor hurtigt kan jeg forvente det kommer til at tage? Er tiderne i undervisningen fleksibel i forhold til arbejde/skole? m.m. Det er derfor komplekst at lave en objektiv guide til ”Sådan består du køreprøven”.

Uanset om du er ung eller ældre, når du tager kortet, er der dog en ting alle ønsker; at bestå første gang, så man kan komme i gang med at køre. Det er dog vigtigt at huske på, at der er nogle generelle regler for, hvor mange køretimer man skal have, før man må gå op til køreprøve. Derudover skal man være opmærksom på at det billigste sted på papiret, måske ikke ender med at være det billigste sted, hvis der kompromitteres på undervisningen, så man må tage flere timer og tage prøverne om flere gange. Det kan derfor være det lidt dyrere alternativ, der viser sig at være det billigste, fordi der her er grundig undervisning, og man herved består første gang.  

Nedenfor er samlet nogle overordnede gode råd til, hvordan du består både den teoretiske og den praktiske del af køreprøven. 


Sådan består du køreprøven – teori 

Den teoretiske del af køreprøven kan også virke som den kedeligste del. Denne del er dog mindst lige så vigtig som den praktiske. Her lærer du det tekniske omkring bilen, samt hvad du skal være opmærksom på omkring vejen og i din kørsel. Du skal være bekendt med skilte og trafikale regler. 

For at bestå den teoretiske del af køreprøven er det vigtigt, at du har mødt op til undervisningen, har læst på teorien, og har foretaget mange test-prøver. Dette vil helt sikkert fremme dine muligheder for at bestå første gang! 


Sådan består du køreprøven – praktik 

For at bestå den praktiske del af køreprøven er det vigtigt, at du er komfortabel med at køre. Det er vigtigt at huske på, at du ikke behøver at køre perfekt for at bestå, men det er nødvendigt at kunne de generelle regler i trafikken, som du har lært under den teoretiske del. 

For at gå op til køreprøven skal du have haft minimum 16 køretimer med din kørelærer. Hos køreskolen 5Gear i Århus lægges der vægt på, at nogle har brug for flere timer og at man først kommer op til prøven, når man er klar til at bestå. Dette kan give en tryghed i at vide, at man ikke behøver forhaste sig, da det typisk ikke kommer godt igen.  

 

 

 

 

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere