Værd at læse

02

Sådan strikker du den perfekte fest sammen - uden stress

At holde firmafest, fødselsdag eller indflytterfest er fantastisk og berigende. Desværre kan det indimellem også være temmelig stressende og uoverskueligt. Bliver det dét, kan du ikke nyde din fest til fulde, og dét er en skam. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du holder den perfekte fest helt uden stress.

Planlæg din fest i god tid

At planlægge en god fest kan tage en rum tid, da der er mange elementer, der skal være styr på. Skal du holde fest, er det derfor en god idé at gå i gang med planlægningen i god tid i forvejen, så du ikke i sidste øjeblik finder ud af, at du har glemt at få inviteret naboen eller faktisk ikke har fået købt nok drikkevarer.

Lav en indkøbsliste, som du løbende kan opdatere. Kig dine venner på eksempelvis Facebook igennem for at tjekke din gæsteliste, og sørg for at have fortalt eventuelle naboer eller underboer, at du holder fest, og der derfor kommer mange mennesker i huset.

Ved at planlægge i god tid er der mindre risiko for, at du glemmer noget, og på den måde kan du i højere grad nyde din festlige sammenkomst. Desuden kommer man ofte løbende i tanke om ting, man skal huske, og derfor er huskelister og indkøbssedler, som udarbejdes hen ad vejen og kan tilpasses, en rigtig fornuftig ting.

Bestil mad udefra

Medmindre du er meget ferm i et køkken og altid har et godt overblik, kan det at lave mad til mange mennesker godt være noget af en udfordring. 

Derfor vælger mange også at bestille mad udefra igennem et cateringfirma, og det er der rigtig god mening i. Særligt i storbyerne er der et utal af muligheder, og catering i København, Aarhus og Aalborg har længe haft kronede dage.

Ved at gøre dette får du maden leveret klar og lige til døren, og så behøver du blot at bekymre dig om dine gæster. Der er mange forskellige valgmuligheder derude, uanset om du er på udkig efter catering i København, Aarhus eller andre byer, så uanset hvilken slags fest du holder, kan du helt

sikkert finde noget lækkert mad, som falder lige i din smag.

På den måde er en stor del af planlægningen og forberedelserne lagt over på nogle andres skuldre, og så kan du fokusere på resten af din fest. Desuden kan det nemt være en stressende affære at skulle stå i køkkenet hele dagen op til festen, for du vil både gerne have tid til at komme i tøjet og gøre dig klar, og samtidig skal maden også gerne være så frisk som mulig, når gæsterne ankommer. 

Ved at bestille din mad udefra via fx catering er du ude over denne logistiske problematik, og så kan du fokusere på at blive klar til din store fest.


Gør løbende klar til gildet

Dagen for festen skal helst være behagelig og uden stress. Derfor er det smart at gå i gang med forberedelserne i god tid, så du ikke behøver at fare rundt på selve dagen. Skal trappen vaskes, kan du for eksempel med fordel gøre det et par dage forinden, så der er lidt mindre at tænke på på selve festdagen. Ligeledes kan bordet snildt dækkes dagen før, og støvsugningen kan også sagtens klares på forhånd.

Ved at få ordnet så mange ting som muligt på tjeklisten inden selve dagen kan du slappe mere af, når festdagen kommer, og så får du helt sikkert også selv en bedre fest. Det er de færreste ting, der behøver at blive klaret, lige inden gæsterne træder ind af døren, og ved at have klaret alt andet på forhånd undgår du stress og travlhed. 

Så kan du også med god ro i sindet sove lidt længere på festdagen, så du rigtig er klar til at få huset fuld af gæster og nyde alle dine nærmestes selskab!

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere