Værd at læse

02

Sådan ved du, at du har gjort en god handel

Det kan for mange være svært at finde hoved og hale i bilmarkedet. Ønsket om at gøre en god handel er dog ens for alle. Flere faktorer spiller ind, men én ting er sikkert: Du er nødt til at forberede dig på noget forarbejde, hvis du ønsker at gøre en god handel på bilmarkedet. Følgende giver dig en guide til, hvordan du sørger for en god handel, hvis du ønsker at købe en brugt bil.


Klargør hvad du ønsker

Du skal først gøre op med dig selv, hvad du søger i en bil. Budget og behov hænger uløselig sammen, så derfor er du i et sammenspil af de to komponenter nødt til at klarlægge, hvilken type bil du søger. Ofte har man en vis afgrænsning af, hvilket mærke, model eller type man ideelt gerne vil have, mens at budgetten muligvis tvinger grænsesætningen længere ud. Man kan med fordel søge råd i sit eget netværk eller andre forums for bilejere og bileksperter, hvis der opstår tvivl med hensyn til bilens kvaliteter. Fordelen ved at afgrænse ens søgning på bilmarkedet er, at du undgår at miste overblik i en ellers rodet og stor branche.


Dan dig et overblik over bilmarkedet

Ovenstående leder videre til, at du nu er klar til at finde din computer frem og udforske markedet for brugte biler. Hvis du gerne vil undgå at betale for meget, er det helt grundlæggende, at du kender prisniveauet for den bil, som du søger. Prisen er selvfølgelig også afhængig af bilens stand og historik, og dette skal derfor også indgå i analysen af priserne. Her er det igen relevant at spørge andre til råds, og dette kunne eksempelvis være i dit eget netværk eller andre forums, der har mere specifik viden omkring den biltype, som du søger.


Undersøg bilens historik

Når du handler med andre private personer, i hvert fald oftest som udgangspunkt, er frygten for at blive snydt en helt grundlæggende følelse hos alle købere. At det så er en bil, og at der derfor er tale om en større sum penge, gør heller ikke tiltroen bedre. Derfor er det vigtigt, at du som køber sikrer sig mod snyd, så du kan foretage en god handel med ro i maven. Dette gør du eksempelvis ved at tjekke op på bilens nummerplade, hvor du om muligt kan finde oplysninger om restgæld, synsrapporter og antal kørte kilometer, som er helt afgørende for bilens værdi. På den måde er du også sikker på, at du vælger den helt rigtige bil til dit behov.


Den gode forhandler

Når du har valgt den bil, der passer allerbedst til dig og dine bil efter at have tjekket op på nummerpladen, er du nu klar til at tage ud til sælger og gøre en god handel. Når du kommer ud til sælger, er det en god idé at køre en tur i bilen for at få en fornemmelse for bilens værdi. Ydermere er det vigtigt at nævne, at du hjemmefra ligeledes har læst op på anmeldelser af den specifikke bil, som også giver dig en fornemmelse for den ideelle pris på bilen.

Den gode forhandler vil forholde sig ekstra kritisk til eventuelle buler, mangler eller noget helt tredje, som svækker bilens værdi. Derudover skal man som køber vide, at prisen på nettet altid er højere sat end sælgerens smertegrænse, og der vil derfor altid være plads til forhandling. Du skal på forhånd vide, hvad din smertegrænse er, så dit første bud skal afspejles i en pris, der gerne kan rykkes ved. Hvis begge partere får lov at rykke lidt på prissættelsen, vil det derved fremstå som en bedre handel, hvor alle går derfra med noget i hænderne.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere