Værd at læse

02

Har du meldt dig ind i a-kasse som nyuddannet?

Lige nu bliver rigtig mange unge færdiguddannet, men alt for mange glemmer at få meldt sig ind i a-kasse og gøre brug af dimittendreglen. 

Hvis du står uden a-kasse som nyuddannet, har du 14 dage efter du er blevet færdig, til at tilmelde dig. Gør du ikke det, misser du muligheden for at modtage dagpenge og skal dermed bruge et 1 på at optjene dagpengeretten. 

Det er en stor ulempe, da mange færdiguddannede får en tilværelse uden arbejde og med jobansøgninger der ikke bærer frugt. Er du én af de netop færdiguddannede? Så kan du nok gætte hvad du bør gøre!


Lidt om dimittendreglerne

- Din ret til dagpenge som nyuddannet

Dimittendreglerne er egentlig helt simple for den almene danske studerende. Du skal have gennemgået en mindst 18 måneder lang uddannelse (offentlig anerkendt) og så skal den have givet dig en erhvervskompetence, som man kalder det. 

Dertil kommer der visse bopælsregler, der primært er relevante for udenlandske studerende og ikke så meget for den almene danske studerende. 

Hvad der er vigtigt er, at du får søgt og bliver tilmeldt senest 14 dage efter endt uddannelse. Herefter udløber muligheden og så har du kun dig selv at takke for det. 

Det er trods alt langt bedre at modtage dagpenge efter dimittendsatserne (71,5 % af den højeste dagpengesats), frem for ingenting. 

Såfremt du ikke har forsørgerpligt vil du have ret til en dimittendsats på 13.323 kr. om måneden i 2018, hvilket er noget mere end den SU, de fleste har været vant til. Dertil kommer de fordele og muligheder som hver enkel a-kasse tilbyder til nyuddannede, der skal ind på arbejdsmarkedet. 

Se mere om dagpenge som nyuddannet her.


Stadig i gang med uddannelsen?

- Bliv gratis medlem af a-kasse

Såfremt du fortsat er i gang med uddannelsen, er der tid endnu, men gør dig selv en tjeneste og meld dig ind i en a-kasse alligevel. Det er gratis at være medlem af a-kasse som studerende og du får allerede tidligt opbygget et godt bånd til din fremtidige støtte. 

For det er jo i virkeligheden det som din a-kasse er. Din støtte på arbejdsmarkedet, uanset om du skal finde arbejde, styrke dine kompetencer eller har andre behov. Og når det er gratis, hvad har du så at miste?

Det vil helt sikkert være en god idé at finde en gratis a-kasse til studerende, og det er en mulighed langt de fleste udbydere tilbyder.  

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere