Værd at læse

06

Online bingo: Danske Spil mister monopol

Danske Spil havde i årevis monopol på bingo på nettet, indtil online bingo blev liberaliseret pr. 1. januar 2018. Et politisk flertal besluttede i samme ombæring at liberalisere hundevæddemål, hestevæddemål og kapflyvning med brevduer.

I praksis betyder liberaliseringen, at alle registrerede spiludbydere nu har mulighed for at søge tilladelse til at udbyde online bingo. Det er en mulighed, som rigtig mange udbydere allerede har benyttet sig af, men man kan forvente, at udbuddet bliver langt større de kommende år.

Det reelle marked er tre gange så stort

Skatteministeriet vurderer, at det reelle marked for online bingo er tre gange så stort som det officielle marked. Liberaliseringen gør det med al sandsynlighed muligt at kanalisere spillene fra et ureguleret marked til et dansk reguleret marked, hvor den høje sikkerhed og ikke mindst effektiv forebyggelse af ludomani er i højsædet.

Skatteministeriet gør i øvrigt opmærksom på, at der bliver stillet ufravigelige krav om, at alle spil skal foregå under ordnede forhold. Derudover er det et krav, at spillerne skal have mulighed for at udelukke sig selv fra pengespil. Det skal kunne ske via ROFUS (Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere).

Kilde: SKM.dk (Skatteministeriet)


Hvad kommer aftalen til at betyde for danske bingospillere?

Den nye aftale, som trådte i kraft d. 1. januar 2018, har ikke blot haft stor betydning for spiludbyderne og spilbranchen som helhed, men også for spillerne. De mange tusinde danske bingospillere har siden årsskiftet haft mulighed for at vælge mellem et væld af spiludbydere, hvilket har været med til at øge interessen.

Den stigende konkurrence kommer på alle tænkelige måder spillerne til gode, da den tilspidsede konkurrencesituation tvinger udbyderne til at tænke ud af boksen for at differentiere sig fra de øvrige udbydere. Helt konkret har det medført, at der tilbydes både flere og større bonusser end tidligere.

Kilde: https://nordiccasinoguide.com/dk (dansk informationsside)


Vi går en spændende tid i møde

Ingen kan spå om, hvilken effekt den nye aftale vil få for fremtidens spilmarked, men der bør ikke herske tvivl om, at vi går en ualmindelig spændende tid i møde. 2018 vil blive et år, hvor mange nye udbydere ser dagens lys, og hvor nye spillere vil melde sig på banen.

Den udvidede spillelovgivning trådte i kraft for mange år tilbage, helt nøjagtigt d. 1. januar 2012. Der er løbet meget vand gennem åen siden den dag, men én ting bør stå klart for enhver: Regeringen har arbejdet og arbejder fortsat benhårdt på at gøre spilmarkedet endnu mere attraktivt til glæde for både spillere og udbydere. I øvrigt har op til flere politiske partier meldt ud, at de har en målrettet ambition om at liberalisere flere dele af samfundet i fremtiden.

Hvilken betydning tror du, at den spritnye aftale vil få for spilbranchen?

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere