Leder: "Rockerkrig" med nye ansigter

Hukommelsen er kort, når en politiker som Søren Pind vil fremstille opgøret mellem indvandrerbander og rockere som noget epokegørende nyt i det dan...

Slettet Bruger,

17/09/2008

Hukommelsen er kort, når en politiker som Søren Pind vil fremstille opgøret mellem indvandrerbander og rockere som noget epokegørende nyt i det danske samfund og helt anderledes farligt, end hvad vi tidligere har set. Helt glemt er tilsyneladende den store rockerkrig mellem Hells Angels og Bandidos, som tog sin begyndelse i marts 1996 og varede i halvandet år, før den blev afsluttet med en fredsaftale.

Rockerkrigen kostede fem mennesker livet og indeholdt 40 drabsforsøg. Undervejs blev der skudt med en panserværnsraket mod en fest i Hells Angels' klubhus i Titangade (ved den lejlighed omkom to), og det lykkedes for Bandidos at bruge både en håndgranat og en maskinpistol mod Jørn Jønke Nielsen - mens han sad i sin celle i Jyderup Statsfængsel!

Lidt skyderi på Nørrebro? Det er - i hvert fald endnu - vand ved siden af forholdene, da de krigsførende parter alle var "hjemmeavlede" og døbt og konfirmerede i den danske folkekirke. Så nej, vi har ikke at gøre med en civilisationskamp mellem vestlig og mellemøstlig kultur, når Hells Angels tørner sammen med indvandrerbander. Det, der sker nu, er ikke noget, som "såkaldt skingre røster advarede om i 80erne", som Søren Pind skriver med henvisning til datidens indvandringskritiske debattører. Og nej, Hells Angels-gruppen AK-81 er heller ikke, som Pind minsandten også hævder, en fortrop for almindelige danskere, der ikke vil finde sig i indvandrerbandernes hærgen. AK-81 er tværtimod håndlangere for kriminelle af samme slags som indvandrerbanderne.

Hvad vi har at gøre med her er kriminelle gruppers kamp om hashmarkedet, hverken mere eller mindre.

Hvordan skal problemet så angribes? Man kunne starte med at erkende, at kampen mod hash ikke kan vindes. Hashen vil altid være her, den vil være let at komme i nærheden af, og mange vil ryge den - i dag, om fem år og om ti år, uanset hvad politiet gør. Det lykkedes ikke for det amerikanske politi at håndhæve forbuddet mod alkohol i 20'ernes USA, og det vil heller ikke lykkes at fjerne hashen i Danmark. Der er simpelthen for mange, der ryger, og resten er ligeglade med, at det sker. En lov kan ikke opretholdes af politiet alene, den kræver en folkelig opbakning, som forbuddet mod hash ikke har.

Vil man stoppe gangsterne, så er der kun én måde - den samme som man brugte i USA i 1933: Legaliser. Dengang var det alkoholen, i dag er det hashen. Det er forbuddet mod et populært rusmiddel, der ikke alene giver gangsterne mad i munden, men også dyre biler og flotte motorcykler. Fjern forbuddet og de må påtage sig et almindeligt arbejde for at skaffe til dagen og vejen.

Kilde: