Kristian Jensen peger fingre ad Obama - men glemmer de fingre der peger tilbage på VK-regeringen

LEDER: "Vi fører Europas mest ekspansive krisepolitik," sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen pralende for et halvt år siden

Ole Birk Olesen,

07/08/2011

LEDER: "Vi fører Europas mest ekspansive krisepolitik," sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen pralende for et halvt år siden. Og det ses på den offentige sektors underskud (side 35): 47 mia. kr. i 2009, 51 mia. kr. i 2010, 74 mia. kr. i 2011 og 80 mia. kr. i 2012.

Og lige lidt har det hjulpet på dansk økonomis vækstrater. De var elendige før, og fremtidsudsigterne er stadig elendige. De seneste to kvartaler har Danmark endda haft økonomisk minusvækst.

Økonomer er nu begyndt at tale om, at den amerikanske regerings krisepakker, der har kostet sammenlagt 800 mia. skattedollars formentlig har været spild af penge. Også i forhold til den danske regerings spenderlyst, lyder der knubbede ord fra lektor Christian Bjørnskov fra Handelshøjskolen i Århus:

"Situationen var før finanskrisen den herhjemme, at økonomien var ved at overophede, så det var som sådan ikke en god idé at stimulere økonomien," siger han.

På Facebook peger Venstres gruppeformand, partinæstformand og tidligere skatteminister Kristian Jensen fingre ad amerikanerne med en besked om, at det er samme politik, som S-SF-alliancen vil føre herhjemme, og han har ret: Der er al mulig grund til at kritisere Helle Thorning-Schmidts politik. Men Kristian Jensen glemmer belejligt de fingre, som peger tilbage på VK-regeringen.

Økonomisk fremgang skabes kun ved, at flere kommer i arbejde, at de arbejdende arbejder mere og dygtigere, og at danske og udenlandske virksomheder og iværksættere finder det formålstjenligt at investere i produktion i Danmark. Her har VK-regeringen fejlet markant. Man har hellere villet foregøgle befolkningen, at man kunne sikre dansk velstand ved at føre "Europas mest ekspansive krisepolitik", altså bruge endnu mere løs af skatteydernes penge, end at gennemføre en liberal reformpolitik med fokus på at styrke dansk erhvervslivs og danske lønmodtageres konkurrenceevne via lettelser af verdens højeste skattetryk.

Det var en falliterklæring dengang - og det er det fortsat. Efterlønsreformen forslår her som en skrædder i helvede.

Kilde: