Wind og Pind

LEDER: Søren Pind kritiserede EU-forsker Marlene Wind for hendes ideologisk farvede protester mod regeringens grænsepolitik, men uha, det skulle ha...

Ole Birk Olesen,

21/06/2011

LEDER: Søren Pind kritiserede EU-forsker Marlene Wind for hendes ideologisk farvede protester mod regeringens grænsepolitik, men uha, det skulle han ikke have gjort, for det er ifølge landets venstrefløj udtryk for, at han vil knægte hendes ytringsfrihed. Marlene Wind selv mener, at det er at sammenligne med Sovjetunionens behandling af politiske afvigere, og i Jersild Live på DR1 kan konservative Mads Lebech og socialdemokraten Ritt Bjerregaard sagtens blive enige om, at det dog er helt utilstedeligt, at Søren Pind har kaldt Marlene for "Halv-Wind".

At VKO-partiernes grænseaftale efter alt at dømme er spild af skattekroner, er der er al mulig grund til at kritisere, men kritikken af Søren Pind for at tage til genmæle mod Marlene Wind er håbløs. Enhver i dette land må selvfølgelig svare igen på kritik, det gælder også ministre, der bliver kritiseret af eksperter.

Det har intet med knægtelse af ytringsfrihed at gøre, men er blot almindelig debat. Hvis enkelte af landets forskere føler sig gået for nær, når det pointeres, at de til tider optræder med synspunkter, som ikke er strengt faglige, men mere politiske, så skyldes det, at det faktisk ikke er god latin i forskningsmiljøerne at besmykke sine politiske synspunkter med ekspertstatus. Man forventes på landets højere læreanstalter at kunne skelne viden fra ideologi i stedet for at rode det sammen, og de forskere, der ikke kan det, har misforstået deres job.

Det pres, som Marlene Wind har oplevet i de forgangne uger, kommer således ikke fra Søren Pind m.fl., men fra det universitet, hvor hun er ansat. Det må reagere, hvis der er hold i anklagerne om, at Marlene Wind agerer politisk missionær med en forskerkasket på. Pind er i den sammenhæng blot budbringeren, og hvis hans budskab var helt ude i skoven, så behøvede Wind slet ikke bekymre sig om det.

Problemet for hende er, at der er noget om snakken.

Kilde: