Værd at læse

02

Sådan forlænger du levetiden på dit køleanlæg

Med et delstrømsfilter vil du nemt kunne forlænge levetiden på komponenterne i dit køleanlæg og derfor også den samlede levetid for anlægget. Du vil herunder kunne læse mere om hvorfor delstrømsfilteret ofte bidrager til at køleanlægget lever længere.

Delstrømsfilter hjælper med at fjerne snavs i dit køleanlæg, hvilket gør at levetiden for dit køleanlæg vil forlænges. Det er derfor en god investering at anskaffe sig et delstrømfilter. De er ikke specielt dyre, og det er nemt at montere.

Køleanlæg bliver hyppigt ramt af ryst, hvilket skyldes det høje iltindhold, som systemet indeholder. Korrosionen laver partikler af magnetit, hvilket føres rundt i systemet. Dette bidrager til rustningsprocessen, hvilket bestemt ikke er godt! Hvis ikke man gør noget aktivt for at modvirke dette, vil magnetitpartiklerne blive til større hermatitpartikler.

Hvorfor er dette ikke godt? Det er det ikke fordi magnetiten, som er metallisk og magnetisk, har en slibende virkning på rørsystemet. Magnetiten sætter sig også på blandt andet pumpens svovlhjul, og på denne måde forringer effekten af pumpen.

Hvor kan jeg købe et delstrømsfilter?

Nu har jeg forhåbentlig fået dig overbevist om at et delstrømfilter, er en investering du for alt i verden gerne vil lave. Men hvor kan dette købes?

Der findes en del sælgere af delstrømfiltre, hvilket ikke gør det besværligt at anskaffe sig et. En enkelt søgning på Google vil vise en række forhandlere.

Forhandlerne vil kunne give dig vejledning i produktet, da de arbejder med det dagligt. Hold dig derfor ikke tilbage med at give dem et kald, eller sende dem en mail. Du skal sikre dig at du får det rette produkt.

Der findes både delstrømsfiltre i stål og plastik, samt er der forskellige størrelser af delstrømfiltre. Det er derfor naturligvis vigtigt, at du køber et filter som passer til dit køleanlæg.

Størrelsen er som regel angivet i produktbeskrivelsen, eller under specifikationerne. Det vil ofte stå begge steder, men hvis størrelsen ikke er angivet, er det en god idé at ringe til forhandleren for at kontrollere at størrelsen passer til dig.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere