83 pct. af danske muslimer stemmer rødt

11 procent

Slettet Bruger,

27/04/2009

11 procent. Så lav er opbakningen til Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti fra de danske muslimer, viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Capacent har foretaget blandt muslimer i Danmark for Danmarks Radio. Det skriver dr.dk.

Omvendt så ville Socialdemokraterne med en opbakning på 58,3 procent være de store sejrherrer, hvis muslimer alene sammensatte Folketinget. Lægges stemmerne til SF og Enhedslisten oveni, når de røde partier svimlende 83,3 procent. Dertil kommer 5,8 procent af de muslimske stemmer til de Radikale, som også foretrækker en socialdemokratisk ledet regering.

Det Konservative Folkeparti er det parti, som går forholdsmæssigt mest ned i målingen til kun 1,1 procent opbakning fra muslimer. Selv Dansk Folkeparti klarer sig bedre i målingen - 4,1 procent af muslimerne sætter kryds ved liste O.

"Jeg synes det ser rigtig, rigtig slemt ud, og det undrer mig også. Jeg kan jo se, at mange af indvandrergrupperne er entreprenørtyper. De starter deres egen virksomhed, de starter en frisør, de driver mange af vores kiosker, og derfor undrer mig virkelig, at de ikke er mere borgerlige end de er," siger de Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, ifølge dr.dk.

[email protected]

Kilde: