Politiet: Autonome fældede træer på kirkegård til bål

75 autonome blev søndag aften tilbageholdt af politiet, da en demonstration i anledning af to års-jubilæet for rydningen af det besatte hus på Jagt...

Slettet Bruger,

02/03/2009

75 autonome blev søndag aften tilbageholdt af politiet, da en demonstration i anledning af to års-jubilæet for rydningen af det besatte hus på Jagtvej 69 endte med hærværk.

Denne gang gik det ifølge politiet ud over træerne på Assistens kirkegård.

"De unge tændte bål af forskellige byggematerialer. Jeg tror også, der var en bil i bålet. Da de fældede træer inde fra Assistens kirkegaard for at bruge dem til brænde, hørte vores tålmodighed op," siger den centrale vagtleder Mogens Knudsen fra Københavns Politi til bt.dk.

Et par enkelte af de 75 tilbageholdte blev anholdt. Resten blev sendt i hver sin retning, efter at politiet havde visiteret dem.

De demonstrerendes opførsel vækker vrede hos de to konservative modstandere af det nye kommunale autonomhus i Københavns nordvestkvarter, BR-suppleanterne Rasmus Jarlov og Jakob Næsager.

"Der er stort set ingen brugere i det nye ungdomshus. Men de kan stadig samle vennerne, når det gælder om at smadre byen. Deres kamp har tilsyneladende intet at gøre med at have et hus. Det handler blot om at finde undskyldninger for at lave ballade," siger Rasmus Jarlov, der selv bor i Nordvestkvarteret, hvor det nye autonomhus ligger.

Jakob Næsager og Rasmus Jarlov stod sidste forår i spidsen for naboernes massive modstand mod at få et autonomhus i Nordvestkvarteret. Der blev bla. indsamlet i alt 9.000 underskrifter.

"Københavns bystyre må spørge sig selv, hvordan i al verden det kunne finde på at give et hus til de her mennesker. Dengang lød undskyldningen, at volden skulle stoppe. Men nu ser vi med al tydelighed, at når man giver efter for vold, får man blot endnu mere af den," siger Jakob Næsager.

[email protected]

Kilde: