Autonome truer med mere hærværk mod "ensrettende" virksomheder

Butikker, som de autonome har set sig sure på, kan godt forvente at blive udsat for hærværk

Slettet Bruger,

06/06/2009

Butikker, som de autonome har set sig sure på, kan godt forvente at blive udsat for hærværk. En større kampagne imod kommercialiseringen af det københavnske byrum er nemlig i gang, en kampagne som de smadrede biler, butikker og bygninger i Hyskenstræde for nylig var en del af. Det oplyser kilder i miljøet til modkraft.dk.

På Nørrebro har Café Nørrebro, der ejes af forretningskæden Streckers, igennem flere måneder været udsat for systematisk forfølgelse som et led i samme kampagne. Caféen har blandt andet fået smadret vinduer, hældt cement i toiletterne og haft besøg af store autonome grupper, der har forsynet sig selv med varer bag baren.

"Jeg bryder mig ikke om, at der kommer en ensrettende kultur og stjæler det byrum, som jeg har været med til at forme. Det bør være op til de mennesker, der bor her, bruger byen, og som holder af stedet, ikke de her kæder, der udnytter folk, og som prøver at presse en mainstreamkultur ned over os. De skal holde sig væk," forklarer en af hærværksmændene til modkraft.dk.

Også Café Sebastopol på Sankt Hans Torv har været udsat for hærværk. Caféen misbruger ifølge de autonome deres medarbejdere og er samtidig eksponent for den samme ensrettende kultur som Café Nørrebro. Også andre virksomhedsejere kan godt begynde at frygte besøg fra de autonome.

"Rigtige mange af de folk, der har været med mod Streckers, var også med i Hyskenstræde og synes også, at det var okay at bruge militans derinde, netop fordi det er den samme type forretninger og den samme type mennesker, der ejer dem. Modstanden mod dem slutter hverken med Streckers eller Hyskenstræde, det fortsætter, uanset hvor vi er henne," erklærer en af modkraft.dk's autonome kilder.

[email protected]



Kilde: