Autonome vil spise mad med nye naboer

De er allerede begyndt at spraye deres grafitti i kvarteret omkring Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, men alligevel hævder de autonome, at d...

Slettet Bruger,

12/06/2008

De er allerede begyndt at spraye deres grafitti i kvarteret omkring Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, men alligevel hævder de autonome, at de vil være gode naboer. Og de mener at kunne bevise det med et tilbud om, at de gerne vil lave mad sammen med naboerne.

Det var budskabet fra de autonome i går, da Københavns Borgerrepræsentation endeligt besluttede, at nordvestkvarteret kulturhus skal omdannes til kommunalt autonomhus, selvom 5.500 beboer i området har skrevet under på, at de nye naboer ikke er velkomne.

"Dem må vi jo bare overbevise. Vi opfører os ordentligt. Det billede, de mennesker har af os, kommer fra skræmmekampagner og ubehagelige scener i fjernsynet. Sådan er virkeligheden ikke," siger en person fra miljøet, der kalder sig "Viktoria", til politiken.dk.

Hun tilføjer, at de autonome gerne vil lave fælles arrangementer med deres nye naboer:

"Det kunne for eksempel være at lave en fælles middag med beboerne i området, hvilket vi jo også har gjort tidligere."

Udtalelserne formilder dog ikke autonomhusets modstandere.

"Overborgmester Ritt Bjerregaard og hendes flertal på Rådhuset har nu klart markeret, hvilke værdier, som de leder byen efter. Lovlydige borgere er blevet forvist fra kvarterets kulturhus, der ugentligt benyttes af ca. 700 personer samt af en række lokale foreninger. I stedet overdrages kulturhuset til en flok hærgende autonome, der har sat byen i brand flere gange siden rømningen af Jagtvej 69," udtaler de to konservative lokalpolitikere Rasmus Jarlov og Jakob Næsager, der har taget initiativ til underskriftindsamlingen blandt beboerne i nordvestkvarteret, og fortsætter:

"Vold, bil-afbrændinger og kast med brosten belønnes med et ungdomshus, samtidig med at protesten fra naboerne ignoreres, og brugerne af kulturhuset ryger på gaden allerede ved juni-måneds udgang. Det er en temmelig ulogisk pædagogik, og sender et indirekte signal til andre oprørsgrupper i byen om, at god opførsel ikke nødvendigvis er den hurtigste og sikreste vej til at opnå sine mål."

[email protected]

Kilde: