Børns skolepjæk afslører forældrenes sociale bedrageri

Flere kommuner har nu taget et nyt våben i brug for at afsløre socialt bedrageri: De afslører bedragerne, når deres børn pjækker fra skolen, skrive...

Slettet Bruger,

26/09/2008

Flere kommuner har nu taget et nyt våben i brug for at afsløre socialt bedrageri: De afslører bedragerne, når deres børn pjækker fra skolen, skriver Ritzaus Bureau.

Er børnene væk fra skolen i mere end en uge, eller dukker de ikke op efter sommerferien, så viser det sig nemlig ofte, at de er i udlandet med deres forældre. Og det må forældrene ikke være, mens de modtager kontanthjælp. Så skal de stå til rådighed for arbejdsmarkedet herhjemme.

Socialrådmand i Odense Erik Simonsen fra Liberal Alliance mener, det er oplagt, at skolerne skal hjælpe med at afsløre socialt bedrageri.

"Skolerne har styr på, hvornår børnene er der, og de er nødt til at hjælpe til med den opgave og sende et signal til forældrene om, at de kan ikke bare tage deres børn ud af skolen og rejse væk i flere uger og så forvente, at det offentlige som sædvanlig bidrager med sociale ydelser," siger Erik Simonsen til Ritzau.

[email protected]

Kilde: