Bent Melchior: Myndighederne holdt hånden over terrorister

Det fik ingen konsekvenser for herboende palæstinensiske terrorister, at de i 80'erne planlagde drabsattentater mod flere fremstående jøder

Slettet Bruger,

26/01/2008

Det fik ingen konsekvenser for herboende palæstinensiske terrorister, at de i 80'erne planlagde drabsattentater mod flere fremstående jøder. De siger tidligere overrabbiner Bent Melchior, der stod på terroristernes dødsliste, til Nyhedsavisen.

Han kritiserer nu Udenrigsministeriet, som han mener har holdt hånden over bagmændene.

"Man var mere villig til at risikere mit liv frem for at tiltrække en palæstinensisk terrorhandling. Det var min klare oplevelse, at man var bange for et palæstinensisk hævnangreb, hvis Danmark udviste palæstinenserne," siger Bent Melchior til Nyhedsavisen.

Frygt for terror
I 1988 blev Bent Melchior opsøgt i sin lejlighed af to mænd fra Politiets Efterretningstjeneste. De fortalte ham, at en gruppe mænd, der tilhørte Force 17, en af Yassir Arafats eliteenheder, havde planlagt et drabsattentat på ham. Planen var at slå Bent Melchior ihjel under en rejse til Isreal. Også Politikens tidligere chefredaktør Herbert Pundik, en kvindelig agent fra den israelske efterretningstjeneste Mossad og Israels daværende præsident var tiltænkt en død for terroristernes hånd.

"Jeg henvendte mig til justitsministeren for at høre, om de ansvarlige nu ville blive udvist. Jeg fik at vide, at der ikke var grundlag for at foretage sig noget," siger Bent Melchior. Justitsministeriet kunne i går ikke oplyse over for Nyhedsavisen, hvorvidt der skete udvisninger i sagen.

Ifølge ny bog om Blekingegadebanden forhindrede Justitsministeriet udleveringen af to terrormistænkte palæstinensere til Danmark i 1983 af frygt for et hævnangreb. Dette understøtter Bent Melchiors mistanke og er årsagen til, at han fremfører sin kritik nu.

Afventer rapport
Justitsminister Lene Espersen (K) vil ikke afvise en undersøgelse af, Justitsministeriets rolle i sagen. Hun afventer dog først rapporten fra PET-kommissionen, som undersøger PET's aktiviteter fra 1945 til 1989.

"Så må vi vurdere, hvad der eventuelt skal ske. Det gælder selvfølgelig også i forhold til de oplysninger, Nyhedsavisen bringer i dag," siger justitsministeren.

Hverken daværende PET-chef Hanne Bech Hansen eller PET ønsker at kommentere Bent Melchiors beskyldninger over for Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: