Birthe Rønn udskyder konference om ytringsfrihed

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech har ifølge Berlingske Tidende sendt et brev ud, hvor hun udskyder den danske konference om ytringsfrihed ...

Slettet Bruger,

01/05/2009

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech har ifølge Berlingske Tidende sendt et brev ud, hvor hun udskyder den danske konference om ytringsfrihed og antiradikalisering fra juni til til efteråret.

"På trods af det intense arbejde og sonderinger er tiden nu så fremskreden, at det vil ikke være praktisk muligt at afholde konferencen inden sommerferien," skriver Hornbech i brevet.

Udskydelsen af konferencen huer ifølge Berlingske Tidende ikke Udenrigsministeriet. Årsagen er, at den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders muligvis skal deltage i konferencen, og at det ifølge Udenrigsministeriet kan spolere klimakonferencen til december.

Hvis Wilders dukker op til efteråret, vil de muslimske lande endnu engang få bekræftet indtrykket af Danmark som et land, der er islam fjendtligt sindet, og det kan betyde, at nogle lande vil boykotte klimakonferencen eller på anden måde spolere den, lyder analysen.

[email protected]

Kilde: