Bog om Muhammeds barnehustru droppet

Frygt for boykot og terror har fået forlagsgiganten Random House til at afbryde arbejdet med en bog om Muhammeds barnehustru

Slettet Bruger,

09/08/2008

Frygt for boykot og terror har fået forlagsgiganten Random House til at afbryde arbejdet med en bog om Muhammeds barnehustru. Det beretter Wall Street Journal.

Forfatteren, Sherry Jones, lærte arabisk for selv at kunne læse kilderne, da hun skrev den historiske roman, "The Jewel of Medina", om Aisha. Ifølge muslimsk overlevering blev Aisha gift med Muhammed som seksårig og var ni år, da ægteskabet blev fuldbyrdet.

I 2007 blev hendes bog købt af Random House, der sendte manuskriptet til gennemlæsning hos flere islameksperter. Og så brød helvede løs. En af eksperterne sablede ikke blot bogen ned, men sendte også en beskrivelse af den til en mailingliste for islamstuderende. Herfra spredte nyheden sig til vrede muslimske bloggere, der krævede den endnu ikke udgivne bog trukket tilbage og en undskyldning fra forfatteren for at have fornærmet Islam.

Frygt for terror
Efter flere eksperter advarede Random House, at Sherry Jones' roman kunne lide samme skæbne som "De sataniske vers", der førte til en fatwa mod Salman Rushdie, aflyste forlaget planerne om at offentliggøre den kontroversielle bog.

Offentliggørelsen ville ikke alene ville være krænkende for nogle i de muslimske lande, men den kunne også "ophidse til vold fra en lille gruppe radikale elmenter," siger en talsmand fra Random House ifølge Wall Street Journal.

På sin hjemmeside fortæller Sherry Jones, at hun ikke havde til hensigt at krænke nogen. Hun ønskede at ære Aisha og alle Muhammeds hustruer ved at give dem stemmer, som de ikke havde fået i den øvrige historierskrivning, skriver hun.

[email protected]

Kilde: