CEPOS: Dansk økonomi kan slet ikke leve op til glansbilledet

I de senere år har aviserne flydt over med historier om, hvor fantastisk konkurrendygtig dansk økonomi er på verdensplan

Slettet Bruger,

19/06/2009

I de senere år har aviserne flydt over med historier om, hvor fantastisk konkurrendygtig dansk økonomi er på verdensplan. Men de faktiske tal peger i den stik modsatte retning, påpeger tænketanken CEPOS' cheføkonom, Mads Lundby Hansen, i et blogindlæg på borsen.dk.

"Vi kender dem. Overskrifterne der i en årrække med meget jævne mellemrum hopper op og fortæller, hvor dygtige vi er. Det kunne f.eks. være 'supermodellen' og 'guld til dansk økonomi'. De henviser ofte til, at en organisation udnævner Danmark til at være tæt på verdensmestre i konkurrenceevne. Spørgsmålet er, om det er rigtigt, og om historierne ikke blot medvirker til, at vi hopper vækst-reformerne over. For hvorfor reformere en 'supermodel'?" spørger Mads Lundby Hansen og fortsætter:

"Det er i hvert fald slående, at der en enorm kontrast mellem Danmarks placering på diverse konkurrenceevneranglister og vores økonomiske præstationer i den seneste 10 årsperiode 1997-2007. Ud af 30 lande i OECD har vi haft den 4. laveste økonomiske vækst (målt ved realvæksten i BNP). Vi er i stand til at slå kriseøkonomier som Italien, Tyskland og Japan, men så stopper det også."

Klik her for at læse mere på borsen.dk

[email protected]

Kilde: