Claus Hjort: Kommuner smøler med straf til socialbedragere

Kun 43 af landets 97 kommuner har udnyttet muligheden for at tage en del af kontanthjælpen fra folk, der afsløres i at arbejde sort

Slettet Bruger,

27/05/2008

Kun 43 af landets 97 kommuner har udnyttet muligheden for at tage en del af kontanthjælpen fra folk, der afsløres i at arbejde sort. Det skriver Nyhedsavisen.
Det er udtryk for en slatten holdning, mener beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

"Det er simpelthen ikke godt nok. Det kan ikke være rigtigt, at man i nogle kommuner kan få understøttelse, samtidig med at man laver sort arbejde, uden at det får konsekvenser. Hvor Svendborg er det gode eksempel, så gjorde København forsvindende lidt," siger Claus Hjorth Frederiksen, der i går fremlagde tallene ved en konference om socialt bedrageri, til Nyhedsavisen.

Københavns Kommune tog sidste år støtten fra 72 af kommunens 13.892 kontanthjælpsmodtagere i 2007, og det er ikke godt nok, medgiver integrations- og beskæftigelsesborgmester Jacob Hougaard:

"Beskæftigelsesministeren benytter jo enhver mikroskopisk chance til at kritisere København. Men denne vil jeg gerne tage på mig. Jeg er overrasket over, at København ikke ligger bedre, for det er et klart ønske fra min side at stramme op," lyder det fra ham.

Også i Kommunernes Landsforening erkender man, at indsatsen mange steder ike har været god nok, men her mener man ikke, at man får nok ud af det økonomisk, når man gør sit arbejde.

"Alt for mange kommuner er for dårlige til at tage støtten fra folk, der bliver taget for sort arbejde. Men når det er sagt, så kunne ministeren jo give os en gulerod og lade os beholde en større del af det, vi kradser ind. I dag tager staten jo totredjedele af, hvad vi finder," siger formand for Kommunernes Landsforenings socialudvalg, socialdemokraten Tove Larsen, der er borgmester i Aabenraa, til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: