DF: Ingen politisk realitet i ændring af efterløn

Arbejdsmarkedskommissionen foreslår en kortere dagpengeperiode og en snarlig forhøjelse af efterløns- og pensionsalderen for at skaffe mere arbejds...

Slettet Bruger,

27/08/2008

Arbejdsmarkedskommissionen foreslår en kortere dagpengeperiode og en snarlig forhøjelse af efterløns- og pensionsalderen for at skaffe mere arbejdskraft til en vækstsvag dansk økonomi, men i hvert fald efterlønsreformen bliver ikke til noget, lyder svaret fra regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

"Det er på ingen måde realistisk at skære i efterlønnen. Hvis man tror, det er på dagsordenen, så er man døv for de politiske realiteter," siger DF-gruppeformand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske Tidende.

De økonomiske realiteter - at Danmark de kommende år vil have en historisk lav økonomisk vækst, hvis der ikke skaffes mere arbejdskraft - forholder Kristian Thulesen Dahl sig ikke til.

Også Socialdemokraterne afviser enhver tanke om en hurtig efterlønsreform.

"Han kan hoppe på tungen og kure på albuen. Det bliver der ikke ændret ved," siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, til Ritzau med adresse til Arbejdsmarkedskommissionens formand, Jørgen Søndergaard.

[email protected]

Kilde: