DF kræver EU-rapport undersøgt for politisk pres

De EU-kritiske partier og bevægelser kræver en forklaring på, om Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) har været udsat for politisk pres...

Slettet Bruger,

01/07/2008

De EU-kritiske partier og bevægelser kræver en forklaring på, om Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) har været udsat for politisk pres i forbindelse med instituttets arbejde med rapporten om de danske EU-forbehold, skriver Ritzaus Bureau.

Rapporten, der konkluderer, at de danske forbehold er skadelige, blev offentliggjort mandag, men samme dag slap det også ud, at lederen bag forskerteamet, den britiske seniorforsker Ian Manners, i en intern e-mail har klaget over politisk indblanding.

Ian Manners har efterfølgende kaldt det en misforståelse, men Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, undrer sig nu alligevel over hans udtalelser.

"Det bekræfter jo det, der er tydeligt for enhver, som læser rapporten igennem - nemlig at det er et stykke politisk styret bestillingsarbejde, der er skræddersyet til ja-partiernes argumenter. At Ian Manners nu trækker i land igen, forstærker blot indtrykket af urent spil. Vi må bede DIIS komme med en redegørelse for, hvad der er foregået," siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

Kravet støttes af Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU.

[email protected]

Kilde: