DF vil have præciseret ret til selvforsvar i eget hjem

Dansk Folkeparti går nu til justitsminister Brian Mikkelsen for at få præciseret, at det som udgangspunkt altid er lovligt at forsvare sig imod bev...

Slettet Bruger,

24/03/2009

Dansk Folkeparti går nu til justitsminister Brian Mikkelsen for at få præciseret, at det som udgangspunkt altid er lovligt at forsvare sig imod bevæbnede røvere i ens eget hjem.

"Initiativet kommer på baggrund af flere sager, hvor borgere, som har forsvaret sig imod hjemmerøvere og butiksrøvere, pludselig bliver sat på anklagebænken," siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Han henviser bl.a. til gårsdagens varetægtsfængsling af en borger i Valby, som med en kniv forsvarede sig mod hele seks hjemmerøvere, der trængte ind under en familiesammenkomst.

"Vi finder det betænkeligt, at den, der forsvarer sit hjem, ender med at blive varetægtsfængslet. Jeg vil derfor rette henvendelse til justitsministeren for at få en forklaring på, hvorfor man ikke må forsvare sig mod hjemmerøvere uden at risikere varetægtsfængsling," siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti er om nødvendigt indstillet på at ændre selvforsvarsparagraffen i straffeloven, hvis det viser sig, at det i dag ikke er lovligt at forsvare sig med våben mod indtrængende, bevæbnede røvere i ens eget hjem.

[email protected]

Kilde: