DR-bestyrelsesmedlem vil have sat stopper for kvindekvoter

Af Ole Birk OlesenDet skal være slut med kønskvotering til lederstillingerne i Danmarks Radio

Slettet Bruger,

15/05/2008

Af Ole Birk Olesen

Det skal være slut med kønskvotering til lederstillingerne i Danmarks Radio. Medlem af DR's bestyrelse Katrine Winkel Holm har sat sagen på dagsordenen for bestyrelsens møde den 12. juni, efter af DR's ledelse i en årsrapport har udtrykt den målsætning, at 40 procent af alle lederstillinger i 2010 skal være besat af kvinder.

"DR's ledelsespolitik bør være, at det udelukkende er kvalifikationer og intet andet, der bør være det afgørende. Som det står nu er det kamoufleret kvotetænkning," siger Katrine Winkel Holm til 180Grader.dk.

Hun karakteriserer forslaget om, at kvinder skal udgøre en bestemt andel af lederstillingerne for "diskrimination", og hun mener, at det udgør en disrespekt for kvinder.

"Man sender det signal, at kvinder ikke kan kvalificere sig selv, men skal have en hjælpende hånd, som om kvinder er en lille smule hjerneskadede. Det er kvindeforagt i politisk korrekt indpakning," siger Katrine Winkel Holm.

Givet DR-bestyrelsens sammensætning, burde det være muligt at få målsætningen om 40 procent kvinder fjernet fra årsrapporten, inden den godkendes af bestyrelsen, mener hun:

"Det er klassisk venstrefløjspolitik at indføre kvindekvoter, og med et borgerligt flertal, som der ret beset er i bestyrelsen, burde det ligge lige for at få afskaffet kvindekvoter, kamouflerede eller ukamouflerede, så det igen står klart, at DR bedømmer folk på deres kvalifikationer og ikke på deres køn."

DR's direktion har allerede sendt vejledende mål ud i organisationen om, at lidt over hver tredje leder i år skal være en kvinde, mens det i 2015 skal være hver anden. Parallelt med det har en række af DR's kvindelige ledere egenhændigt oprettet netværket Kvinder i Ledelse, som arbejder målrettet på at skaffe sig selv flere kvindelige lederkollegaer.

[email protected]

Kilde: