DR: Økonomien sejler, men nu modtager man en pris for at have flest kvinder i ledelsen

De økonomiske vanskeligheder i Danmarks Radio er store, og nu skal man også til at bruge op til 55 mio

Slettet Bruger,

09/10/2008

De økonomiske vanskeligheder i Danmarks Radio er store, og nu skal man også til at bruge op til 55 mio. kr. på at skaffe bedre indeklima for de ansatte i det ellers helt nye domicil i Ørestaden. Men DR-ledelsen kan til gengæld glæde sig over, at man er i front med ligestillingen, jubler dr.dk.

Det er kvindetnetværket K2, der primært består af kvindelige mediemedarbejdere, som gerne vil være ledere, men endnu har formået at blive det, som udpeger DR til topplaceringen.

K2 begrunder vinderprisen med, at DR i dag har over 30 procent kvindelige chefer på de tre øverste ledelseslag, samt formulerede mål om at de skal udgøre halvdelen. Det er et mål, som endda er mere ambitøst en K2's eget. Kvindenetværket vil nedlægge sig selv, når der er 40 pct. kvinder blandt lederne i de danske nyhedsmedier.

Politiken, som ofte på lederplan og i artikler problematiserer manglen på kvinder i dansk erhvervslivs top, er derimod blevet udstyret med en såkaldt "K2-næse", fordi avisen kun har to kvindelige chefer i sine tre øverste ledelseslag. Mediekvinderne er også utilfredse med, at det er kun er livsstilstoffet, som kvinder får lov at bestyre på Politiken.

"Alt, der har at gøre med udland, politik, økonomi, videnskab og dybdeborende journalistik, er ledet af mænd," skriver K2 i begrundelsen.

[email protected]

Kilde: