Dødt løb hos Kristendemokraterne

Kristendemokraternes formand Bodil Kornbeck og hendes udfordrer Bjarne Hartung Kirkegaard står helt lige blot et døgn, før partiet på dets landsmød...

Slettet Bruger,

24/10/2008

Kristendemokraternes formand Bodil Kornbeck og hendes udfordrer Bjarne Hartung Kirkegaard står helt lige blot et døgn, før partiet på dets landsmøde skal tage stilling til formandsspørgsmålet. Det skriver Kristeligt Dagblad. De to kandidater kan begge regne med 110 stemmer, viser en rundringning til kredsformænd og delegererede. Og da der i alt er 241 delegere er der altså kun 21 stemmer i spil.

Afgørende for valget kan derfor blive en tvist mellem partiets hovedbestyrelse og partiets kreds i Sønderjylland, der gerne vil have lov til at sende suppleanter som afløsning for de ni sønderjyske delegerede, der har meldt afbud. Uanset hvem af de to, der vinder, ventes det dog at en lang række medlemmer fra den tabende fløj vil forlade partiet, der i 2008 allerede har mistet en fjerdedel af dets 4.000 medlemmer.

Kristendemokraterne skal på landsmødet også tage stilling til et nyt principprogram, der nedtoner partiets kristne profil. Programmet ventes dog ikke vedtaget, da det kræver to tredjedeles flertal.

Vinder Bodil Kornbek lørdagens formandsvalg bliver der dog indkaldt til nyt landsmøde for at få principprogrammet igennem, har hun annonceret. Det vil i givet fald finde sted i begyndelsen af næste år.

[email protected]

Kilde: