Dårligste meningsmåling til Socialdemokraterne siden Nyrups efterlønskrise

Meningsmålinger har det sidste lange stykke tid været én lang nedtur for Socialdemokraterne, og den seneste måling fra Gallup er ingen undtagelse

Slettet Bruger,

30/03/2008

Meningsmålinger har det sidste lange stykke tid været én lang nedtur for Socialdemokraterne, og den seneste måling fra Gallup er ingen undtagelse. Her får Socialdemokraterne det hårdeste dom blandt vælgeren siden 1998 hvor daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) først lovede ikke at røre efterlønnen, for efter valget alligevel at stramme ordningen.

I den nye måling er Socialdemokraterne dalet til 20,9% - 0,3 procentpoint mere end SF - og næstformand i den socialdemokratiske folketingsgruppe, Mette Frederiksen, lægger da heller ikke skjul på sin skuffelse.

"Det er en meget alvorlig meningsmåling, det er et problem. Vi vil gøre det ypperste for at overbevise danskerne om, at der er behov for et stærkt Socialdemokrati. Kun en part er ansvarlig for, at det kan lade sig gøre - det er os selv," siger Mette Frederiksen til Berlingske Tidende.

Rokeringer i toppen
Hvis ikke målingerne snart begynder at vende, så spår den politiske kommentator Michael Kristensen, at der vil blive rokeret rundt på sammensætningen i partiets top inden sommer ferien.

"Der er krise hos Socialdemokraterne. De er nede på et niveau, som er helt uvirkelig for deres egen selvforståelse. Normalt ville man i sådan en situation begynde at overveje at skifte formanden ud - men der er ingen til at afløse Thorning. Men udviklingen kan ikke fortsætte i mange uger, uden der kommer krav om, at der skal ske ændringer i holdopstillingen," siger han til Berlingske Tidende.

Risiko for rødt flertal
I målingen får oppositionen 84 mandater mens regeringen og Dansk Folkeparti står til 91. Begge dele uden de fire nordatlantiske mandater. Hagen er, at Enhedslisten i målingen står til at ryge ud af Folketinget med en tilslutning på 1,9%, men får de blot 0,1 procentpoint mere, kommer de over spærregrænsen og kommer dermed i Folketinget med fire mandater. Fastholder oppositionen samtidig tre af fire nordatlantiske mandater, vil den samlet få 90 mandater - og dermed flertal.

[email protected]

Kilde: