Dansk Durban II-boykot kan blive realitet i næste uge

Danmark kan blive det næste land, der afviser at deltage i FN's racismekonference i Geneve til april

Slettet Bruger,

04/03/2009

Danmark kan blive det næste land, der afviser at deltage i FN's racismekonference i Geneve til april. Det erklærer Per Stig Møller over for Ritzau efter en samling i FN's menneskerettighedsråd, hvor såvel den danske som den hollandske udenrigsminister skarpt kritiserede det udkast til et slutdokument, der foreligger i dag.

Med udgangspunkt i fire punkter formuleret af den hollandske udenrigsminister Maxime Verhagen, blandt andet at religion ikke må stå over individet og at Israel ikke skal hænges ud, vil Per Stig Møller på et møde i København næste uge forsøge at få opbakning til synspunktet om, at slutdokumentet må ændres. Mødedeltagerne er de nordiske udenrigsministre samt repræsentanter fra ti afrikanske lande.

"Det er klart, at viser det sig, at man ikke kan få flere med ombord på det hollandsk-danske synspunkt, så er der ikke store chancer. Det er det, der bliver afprøvet. Kan vi række ud og få flere med - som det måske tyder på, så er det godt - også for Holland. Hvis ikke det sker, må vi vurdere om det overhovedet har noget formål, at tage til konferencen," siger Per Stig Møller til Ritzau.

[email protected]

Kilde: