Danske soldater kæmper mod muslimer - i Danmark og udlandet

En lille gruppe på Facebook med navnet "Gruppen mod muslimer i Danmark" med nu kun 23 medlemmer havde indtil i morges flere medlemmer, som har tage...

Slettet Bruger,

15/04/2008

En lille gruppe på Facebook med navnet "Gruppen mod muslimer i Danmark" med nu kun 23 medlemmer havde indtil i morges flere medlemmer, som har taget kampen mod muslimer et skridt videre end til Facebook, nemlig ved at deltage i Danmarks missioner i Irak og Afghanistan som udsendte danske soldater. Tre af medlemmerne, som kender hinanden fra flyvevåbnet, optrådte ligefrem i uniform på deres profilbillede.

Men efter at dagens udgave af Politiken bringer historien om de antimuslimske soldater, har netop de tre uniformsklædte meldt sig ud af gruppen. Gruppens profiltekst lægger ikke skjul på, hvad det er for et budskab, soldaterne bakker op om:

"I dag må vi danskere stå sammen.De kaster med sten,sætter ild til vores biler og samtidig betaler vi for deres bistand...Kan det være rigtigt? Vi danskere bliver nødt til at stå sammen,ellers overtager de VORES land inden længe...Så er det pludselig os som er de få,os som skal til at indrette sig efter dem...Kæmp for Danmark,og danskerne," står der i teksten.

Ifølge Politiken var en håndfuld af medlemmerne tilknyttet det danske forsvar - altså inden mindst tre her til morgen har meldt sig ud - heraf har flere været udstationeret i Irak og Afghanistan.

Hos Forsvarskommandoen tager man kraftigt afstand fra gruppens holdninger.

"Disse soldaters holdninger ligger meget langt fra Forsvarets værdier. Men soldaterne har ytringsfrihed, og Forsvaret kan ikke forhindre soldater i at give udtryk for deres personlige holdninger på Facebook og andre steder," siger oberstløjtnant Lennie Fredskov Hansen, der er Forsvarskommandoens informationschef, til Politiken, men soldaternes syn på muslimer vil ikke påvirke deres karriere i forsvaret og tilsyneladende altså heller ikke muligheden for genudsendelse til lande med muslimske befolkninger:

"Det er Forsvarets Efterretningstjeneste, der skal vurdere, om soldater har holdninger af en sådan karakter, at de ikke kan sikkerhedsgodkendes. Men soldaterne har deres ytringsfrihed, og jeg er overbevist om, at hvis Forsvaret gik ud og gennemførte konsekvenser over for soldaterne, selv om vi ikke bryder os om deres holdninger, så ville vi hurtigt komme i andre problemer."

I stedet mener informationschefen, at sagen skal bruges til at undervise soldater i, hvordan de bør opføre sig på nettet.

[email protected]

Kilde: