Danskerne siger ja til integration, men nej til assimilation

Kun 10 procent af danskerne mener, at forståelse for dansk kultur spiller en nævneværdig rolle for en vellykket integration

Slettet Bruger,

02/06/2009

Kun 10 procent af danskerne mener, at forståelse for dansk kultur spiller en nævneværdig rolle for en vellykket integration. Derimod mener hele 83 procent af danskerne, at en aktiv deltagelse i det sociale liv på skoler, arbejdspladser, i idrætsklubber og foreninger er vigtigt.

Det viser en undersøgelse, som analysevirksomheden Catinét har lavet for den uafhængige tænketank Dansk Center for Integration og Analyse (DCIA), skriver dr.dk/nyheder.

"Det kommer meget bag på os. For vi troede, at vi ville få nogle resultater, der viste, at danskerne mener, at integration nærmest ikke kan lade sig gøre, fordi vi er kulturelt forskellige," siger direktør i DCIA Nicolai Lang til dr.dk/nyheder og fortsætter:

"Spørger man danskerne, så skal indvandrerne gøre, som danskerne selv gør i dagligdagen. De skal gå på arbejde, kunne sproget og deltage i sociale arrangementer. Men det betyder ikke noget, at de har en fremmed baggrund. De behøver ikke holde jul, de behøver ikke blive kristne, og de behøver ikke omfavne dansk kultur på den måde, som man kunne få indtryk af i den offentlige debat."

Klik her for at læse mere på dr.dk

[email protected]

Kilde: