Der svindles massivt med danske ulandspenge

Igennem de seneste fire år har der været 395 tilfælde af svindel med danske ulandsmidler, fremgår det af hidtil hemmeligholdte oplysninger, som Nyh...

Slettet Bruger,

20/08/2008

Igennem de seneste fire år har der været 395 tilfælde af svindel med danske ulandsmidler, fremgår det af hidtil hemmeligholdte oplysninger, som Nyhedsavisen og TV2 har fået fat i. I 244 af sagerne har de to medier fået adgang til nærmere viden, som bl.a. viser, at der er tale om svindel for mindst 176 mio. kr.

Men det er kun toppen af isbjerget, fortæller en ekspert på området.

"I har kun fundet en brøkdel af det reelle snyd og tyveri," siger revisor Arthur Andreasen fra Dansk Revision, der har arbejdet med at kontrollere bistandsmidler igennem mere end 20 år, til Nyhedsavisen.

I den del af isbjerget, som befinder sig under havoverfladen, finder man bl.a. de 151 svindelsager, som Danida ikke vil udlevere oplysninger om, angiveligt "af hensyn til diplomatisk kotyme for samarbejde med andre landes ambassader og myndigheder," som Danida skriver i et brev til Nyhedsavisen i december 2007.

Bedragerisagerne, som Nyhedsavisen har fået aktindsigt i, har ligget på Danidas kontor i årevis. Og der kommer hele tiden nye svindelsager til, men Danida vil ikke fortælle om dem til offentligheden.

"Danidas opgave er at fortælle de positive historier," siger kontorchef i Danida Mette Melson til avisen.

[email protected]

Kilde: