EU-regler: DR må først sende "Forbrydelsen" klokken 21

Dramaserier med voldsomme scener som f

Slettet Bruger,

19/09/2008

Dramaserier med voldsomme scener som f.eks. DR's "Forbrydelsen" må slet ikke sendres klokken 20.00, som danskerne er vant til. Der er nemlig en EU-regel på området, gør det danske Radio- og TV-Nævnet opmærksom på ifølge business.dk. Af hensyn til børnene skal den slags udsendelser skydes til tidligst klokken 21.00.

"Nævnet har igennem et par år været i dialog med DR på det her område. DR er af den opfattelse, at det er tilstrækkeligt at advare forældrene. Og det er forståeligt, at DR ikke ønsker at flytte en serie som eksempelvis 'Forbrydelsen' til efter klokken 21, problemet er bare, at det formentlig er påkrævet ifølge EU-ret," siger Christian Scherfig, formand for Radio- og TV-Nævnet, ifølge business.dk.

I DR er man imidlertid ikke meget for at bøje sig for EU-reglerne. Selvom DR i sin egen nyhedsdækning oftest problematiserer, hvis myndighederne ikke har kontrol med danskernes børn, så mener DR i netop denne sag, at forældrene er de bedste til at passe på børnene.

"Vi har en ambition om at give danskerne fælles oplevelser, og derfor er det vigtigt, at vi kan vise vores dramaproduktioner, når familien samles om skærmen. Så må det være op til forældrene, hvorvidt de vil følge vores forskellige former for anvisninger," siger mediedirektør i DR, Lars Grarup.

[email protected]

Kilde: