Ekspert: Obama valgte den mindst destruktive partner

Man må tage hvad man kan få

Slettet Bruger,

23/08/2008

Man må tage hvad man kan få. Sådan har Barack Obama muligvis tænkt, da han valgte 65-årige Joe Biden som sin vicepræsidentkandidat. Biden er det mindst destruktive valg, siger en USA-ekspert til politiken.dk.

"Obama har følt, at Joseph Biden er den mest driftsikre, og den, der kan komme til at være mindst destruktiv," siger Mads Fuglede, lektor ved Institut for engelsk, germansk og romansk ved Københavns Universitet og ekspert i amerikansk politik, til politiken.dk. Han påpeger samtidig, at det oftest er nemmere at vælge en forkert vicepræsident end en rigtig vicepræsident.

Rene Obama
Biden er en gammel kending i amerikansk politik, og Mads Fuglede vurderer derfor, at risikoen for ukendte bommerter fra Bidens side er lille.

"Han har været i det politiske spil i mange år, og han er kendt af medierne, så der falder ikke et mærkeligt skelet ud af skabet," siger han.

Eventuelle skeletter er allerede væltet ud af Bidens skab. Han er tidligere blevet kritiseret for at have beskrevet Obama som "den første mainstream afroamerikaner, der er veltalende, smart og ren."

je

Kilde: