Ekstra pension til EU-politikere

Flere danske politikere modtager en hemmelig, livslang pension fra EU-parlamentet på trods af, at de bestrider andre politiske topposter eller er i...

Slettet Bruger,

08/03/2009

Flere danske politikere modtager en hemmelig, livslang pension fra EU-parlamentet på trods af, at de bestrider andre politiske topposter eller er inkarnerede modstandere af EU. Det afslører Jyllands-Posten.

Hele 29 danske politikere har modtaget eller modtager stadig pension fra den kontroversielle pensionsfond, heriblandt både EU-modstandere og nuværende ministre, oveni den obligatoriske pension fra Folketinget.

Den tidligere DKP'er Jens-Peter Bonde, som blev valgt til EU-parlamentet i 1979 for Folkebevægelsen mod EF og forblev EU-parlamentariker helt til 2008, får klart flest penge fra pensionsordningen. Hans mangeårige EU-modstand har han nemlig vekslet til en gylden dobbeltpension på 661.000 kr. om året resten af livet.

Blandt de øvrige modtagere af den livslange pension er Dansk Folkepartis Mogens Camre og Venstres undervisningsminister Bertel Haarder.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, var blandt dem, der afviste at modtage den hemmelige pensionsordning.

"For mig er det helt grundlæggende, at der skal være så stor åbenhed om folkevalgtes aflønning som muligt. Det var der ikke i den frivillige pensionsordning. Derfor var jeg ikke med," siger hun til Jyllands-Posten.

Anders Samuelsen fra Liberal Alliance kommer heller ikke til at modtage EU-pension, selvom han en overgang var medlem af pensionsordningen.

"Man fik tilbuddet om pensionsordningen efter en uge i Parlamentet. Da jeg fandt ud af, hvad det drejer sig om meldte jeg mig ud, så jeg får ikke krone i pension fra EU," siger han til DR Nyheder.

Fonden, som udbetaler den udskældte ekstra pension til tidligere EU-parlamentarikere, har for tiden et trecifret millionunderskud, som efter alt at dømme skal dækkes af de europæiske skatteydere.

[email protected]

Kilde: