Espersen om Auken: Lyder som 8.klasses-elev

Svend Aukens afvisning af et tørklædeforbud i Folketinget får DF's Søren Espersen til at reagere kraftigt

Slettet Bruger,

25/02/2008

Svend Aukens afvisning af et tørklædeforbud i Folketinget får DF's Søren Espersen til at reagere kraftigt. Han beskylder nu Svend Auken for at trække tingene ned på et "lavt og fladpandet" niveau. Det skriver jp.dk.

Espersens holdning, at tørklæderne er langt værre end klaphat og nissehue, der tidligere er blevet dømt forbudt på talerstolen, mødes nemlig sådan af Svend Auken:

"Klaphat og nissehue er ikke noget, som vi i almindelig forstand vil kalde tækkeligt, men der er ingen, der vil sige, at det at gå med tørklæde i Danmark ikke er tækkeligt og ordentligt. Og hæmmer påklædningen så i øvrigt ikke kommunikationen, så skal der være plads til alle. Vi kunne f.eks. heller ikke finde på at flå hatten af dronningen eller forbyde folk at have et kors om halsen," siger Auken til jp.dk.

Og den argumentation gør Espersen vred.

"Et kors er ikke et undertrykkelsens symbol. Tørklædet er derimod et symbol på den fanatisme, der har til formål at afskaffe folkestyret. Auken trækker det hele ned på et lavt og fladpandet niveau. Han lyder som en elev i 8. klasse, når han kan finde på at sige noget så latterligt. Vi står altså i en situation, hvor vi er nødt til at tage et opgør med islamismen," lyder det fra Espersen.

Auken kalder udtalelserne for ubehagelige og henstiller til, at Espersen finder den vante gode tone mellem præsidiemedlemmer frem igen.

[email protected]

Kilde: