FARC-støtte i Folketinget for SF

Af Ole Birk OlesenI går gjorde Margrethe Vestager det klart, at de Radikale gerne vil i regering med SF

Slettet Bruger,

27/03/2009

Af Ole Birk Olesen

I går gjorde Margrethe Vestager det klart, at de Radikale gerne vil i regering med SF. I dag meddeler SF's Ida Auken, at hun tager orlov fra Folketinget i tre måneder, og dermed vil de Radikales nye sengekammerater i SF få et midlertidigt folketingsmedlem i Trine Pertou Mach, som bakker op om bl.a. terrororganisationen FARC i Columbia.

"We're still Fighters&Lovers," forkynder Trine Pertou Mach således på sin Facebook-profil efter dommen over t-shirt-producenterne af samme navn, som onsdag blev dømt for terrorstøtte i Højesteret.

Baggrunden for dommen var, at personerne bag Fighters+Lovers har brugt af overskuddet fra deres t-shirt-salg til at støtte de venstreekstreme terrorbevægelser FARC i Columbia og PFLP i Mellemøsten.

Trine Pertou Mach er imidlertid ikke tilbøjelig til at anerkende, at de to organisationer er terrororganisationer, selvom de målrettet dræber uskyldige civile.

"Er det rimeligt - endsige muligt - at dømme en organisations virke som terror frem for militant og væbnet modstand, uden at se på den politiske virkelighed, den eksisterer og yder modstand i?" spørger hun i et blogindlæg og svarer selv, at de er mere sammenlignelige med Nelson Mandelas ANC i Sydafrika og danske modstandsfolk:

"Sagen er, at havde de gældende terrorparagraffer eksisteret da Sydafrika var en apartheidstat, så havde støtte til ANC og Nelson Mandela og andre sorte frihedsbevægelser været terrorstøtte. Ja, faktisk var Nelson Mandela jo i fængslet som terrorist i årevis. Vi bør også være glade for at Sverige ikke havde en tilsvarende lovgivning under 2. verdenskrig. Det havde gjort evakueringen af jøderne eller modstandsbevægelsens arbejde endnu farligere og besværligt."

Så sent som i februar overfaldt FARC-soldater en indianerstammes boplads, hvor de ifølge Human Rights Watch mishandlede og myrdede 14 af indianerne og kidnappede et ukendt antal mindreårige. Senere vendte FARC tilbage og henrettede yderligere 10 indianere.

Ifølge FARC, der har erkendt nogle af mordene, var indianerstammen "stikkere".

[email protected]

Kilde: