FN-forum fordømmer ærekrænkelse af religion

FN's Menneskerettighedsråd vedtog i går en resolution, der fordømmer ærekrænkelse af religion som et brud på menneskerettighederne, skriver tv2

Slettet Bruger,

27/03/2009

FN's Menneskerettighedsråd vedtog i går en resolution, der fordømmer ærekrænkelse af religion som et brud på menneskerettighederne, skriver tv2.dk. Resolutionen har ført til yderligere bekymring for, at FN-systemet er ved at blive kapret af lande, som vil retfærdiggøre censur og begrænsninger af ytringsfriheden i muslimske lande. I næste måned skal den såkaldte Durban II-konference, der også arrangeres af FN, således drøfte om religionskritik skal sidestilles med racisme.

Menneskerettighedsrådet vedtog den ikke-bindende resolution, som var foreslået af Pakistan på vegne af muslimske stater, med opbakning fra 23 lande, mens 11 stemte imod. 13 undlod at stemme. Vestlige regeringer og en bred alliance af aktivistgrupper har ud trykt skepsis over for initiativet.

Tidligere på ugen opfordrede 180 sekulære og religiøse grupper samt medieorganisationer fra hele verden til en forkastelse af resolutionen, som de mener vil blive misbrugt i nogle lande til at kvæle uafhængige stemmer, religiøse dissidenter og menneskerettighedsaktivister.

[email protected]

Kilde: